Vsako leto ljubitelji Apple tehnologije z nestrpnostjo pričakujejo prihod novih iPhone modelov, ki vedno prinašajo nekaj svežega in inovativnega. Letos ne bo nič drugače, saj so govorice o prihajajočih iPhone 16 modelih že v polnem teku in navdušujejo oboževalce. V tem članku bomo predstavili, kaj lahko pričakujete od prihajajočih modelov, kakšne izboljšave in novosti prinašajo ter kdaj bodo uradno predstavljeni. 

Govorice in pričakovanja

Ko gre za nove izdelke, je Apple že tradicionalno zavit v tančico skrivnosti, vendar se že mesece pred uradno predstavitvijo pojavljajo govorice. Pri iPhone 16 seriji se večina govoric osredotoča na izboljšave v zmogljivosti in tehnologiji kamer, omenjajo pa se tudi možne spremembe v dizajnu. 

Čeprav ni verjetno, da bodo novi telefoni bistveno tanjši ali manjši, kot so bili prejšnji modeli, se pričakujejo rahle spremembe v dizajnu. Ena pomembnejših govoric je o zmanjšanju robov okoli zaslona, kar poveča zaslon in uporabniku omogoči še več manevrskega prostora. 

iPhone 16 serija

Kamere pri iPhone 16 in iPhone 16 Pro

Kamera je vedno bila ena izmed glavnih adutov iPhonov in letošnja serija bo to tradicijo nadaljevala. Osnovni iPhone bi naj dobil kamero z boljšimi zmogljivostmi pri šibki svetlobi in napredno optično stabilizacijo. Pričakuje se tudi večji senzor, kar bo izboljšalo kakovost fotografij in videoposnetkov.

Pro model bo šel še korak dlje – prinesel bi naj periskopsko lečo za boljšo optično povečavo. To je ena izmed večjih novosti, ki jo lahko pričakujete ljubitelji fotografije in videografije, saj bo omogočila snemanje videoposnetkov v še višji ločljivosti in z bolj izrazitimi detajli.

Procesor in zmogljivost

Apple vedno poskrbi, da novi modeli prinašajo napredke tudi na področju zmogljivosti. iPhone 16 bi naj bil opremljen z novejšim procesorjem, ki bo zagotavljal hitrejše delovanje in boljšo energetsko učinkovitost. iPhone 16 Pro bo ponujal še večjo kapaciteto delovnega pomnilnika in dodatne funkcionalnosti, ki bodo zadostile potrebam zahtevnejših uporabnikov.

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro in iPhone 16 Pro Max

Če iščete vrhunsko izkušnjo, bosta iPhone 16 Pro in iPhone 16 Pro Max prava izbira za vas. Poleg že omenjenih izboljšav pri kamerah in procesorju se pričakuje tudi nekoliko večji zaslon z višjo ločljivostjo ter podporo za ProMotion tehnologijo, ki omogoča hitrejše osveževanje. To bo še posebej koristno pri igranju iger ali gledanju videov. Modela bi naj imela tudi izboljšano baterijo, ki bo poskrbela, da bo telefon držal dlje časa.

Kdaj bo uradna predstavitev?

Tradicionalno Apple svoje naprave predstavlja septembra in tudi letos ne bo drugače. Natančen datum sicer še ni znan, vendar se pričakuje, da bo predstavitev potekala v drugi polovici septembra 2024. Po predstavitvi bo telefon verjetno na voljo za prednaročila, prodaja pa se bo začela nekaj dni kasneje.

Prihajajoča serija bo brez dvoma prinesla številne novosti in izboljšave, ki bodo navdušile mnoge uporabnike po vsem svetu. Od izboljšanega dizajna, naprednejše kamere in zaslona do še zmogljivejšega procesorja – Apple ne bo razočaral. Čeprav so to za enkrat le govorice, lahko z gotovostjo rečemo, da bo iPhone 16 serija ena izmed najbolj pričakovanih v letu 2024. Za vse tiste, ki komaj čakate, da vidite, kaj bo Apple predstavil, bo septembra mesec, ko bo razkrita vsa resnica. Ste pripravljeni na prihodnost? September bo razkril vse!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here