Android 7.0 Nougat končno prihaja na naše telefone. Google bo z nadgradnjo na Android 7.0 najprej začel na napravah Nexus 6, Nexus 5X in Nexus 6P, seveda pa je kot vedno točni datum odvisen od posameznega proizvajalca mobilne naprave. Pri podjetju Google pa so tudi potrdili, da bo prvi telefon z že naloženim najnovejšim sistemom Android 7.0 Nougat LG V20.

Operacijski sistem se ne bo bistveno razlikoval od testne verzije, njegova glavna prednost pa bo daljša življenjska doba baterije, kup novih emojijev in nove večopravilnostne funkcije. Zdaj bo namreč mogoče zagnati dve aplikaciji hkrati, obe pa boste lahko spremljali na razdeljenem zaslonu, aplikacije pa se bodo lahko samodejno spreminjale tudi glede na vašo lokacijo. Tudi funkcija Doze naj bi bila še pametnejša in se bo sama aktivirala, ko bo zaznala, da je telefon v torbi ali nahrbtniku.

Velik del novega Androida 7.0 bo tudi virtualna resničnost, saj bo sistem zdaj podpiral nove VR standarde Vulkan in Daydream, ki so jih letos predstavili pri Googlu.

Lastniki Nexusov lahko torej neučakano pričnete preverjati, ali je posodobitev za vaš telefon že na voljo, ostali boste sicer morali še malenkost potrpežljivo počakati, a Nougat je končno zares tu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here