Home Apple Uradno predstavljeni novi iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X!

Uradno predstavljeni novi iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X!

Težko pričakovani vsakoletni jesenski dogodek podjetja Apple je letos potekal že 10. leto, tokrat pa se je prvič odvijal v razkošni dvorani, posvečeni Stevu Jobsu. In prav zares je razkošna, saj naj bi bil vsak od 1000 sedežev v dvorani vreden kar 14 000 $. Uvodni del je bil posvečen ganljivemu govoru Tima Cooka, ki se je spomnil in počastil očeta podjetja Apple – Steva Jobsa. Sledila je podrobnejša predstavitev novega izjemnega poslopja Apple Park, ki ga bodo odprli proti koncu leta. Po dolgih mesecih številnih govoric in ugibanj pa je končno sledilo še razkritje velike skrivnosti!

Trije namesto dveh!

Najprej začnimo na začetku. Tokrat so preskočili oznako S in predstavili kar novi iPhone 8 in iPhone 8 Plus, ki po zunanjosti spominjata na iPhone 7 in 7 Plus. Tako kot smo predvidevali, je novi iPhone izdelan iz prefinjene kombinacije stekla in kovine. Prihaja v le treh barvah – temno sivi, srebrni in novi, marelično zlati barvi. Novi stereo zvočniki se nahajajo na spodnjem in zgornjem robu telefona in so kar 25 % glasnejši kot pri iPhonu 7. Poganja ga novi šestjedrni 64-bitni procesor A11 Bionic, ki poleg nore hitrosti prinaša tudi izboljšano kamero. Tako iPhone 8 kot 8 Plus imata zdaj optično stabilizacijo slike, kar zagotavlja ostrejše fotografije pri slabši svetlobi. Kamera je tudi mnogo bolj učinkovita ter porablja manj baterije kot doslej. Poleg tega je to tudi prvi iPhone, ustvarjen za prilagojeno resničnost (AR), kar odpira ogromno novih možnosti. Pri pomnilniku boste lahko izbirali med 64 in 256 GB prostora. Končno pa je iPhone ujel tekmece, saj bodo novi telefoni naposled le imeli tudi brezžično polnjenje.

Potem pa je tu še izjemni iPhone X.

Zakaj je iPhone X nekaj posebnega?

iPhone X je zamenjal LCD zaslon s Samsungovim OLED ekranom. Super retina zasloni imajo izboljšano tehnologijo barv in kontrasta, so zelo tanki in svetli, impresivna pa je tudi odzivnost na dotik. Na zgornjem robu se nahaj IR kamera, flash, senzor bližine, senzor za ambientno osvetlitev, zvočnik, mikrofon, sprednja kamera in Dot projektor.

iPhone X brez gumba “Home”

Kot smo predvidevali, smo se od gumba “Home” pri telefonu iPhone X dokončno poslovili. Za varnost bo zdaj skrbela funkcija za prepoznavanje obraza oz. Face ID. Ta je kar 20x bolj zanesljiva od prstnega odtisa, preslepiti pa je ne boste mogli niti z masko – ponagajal bi vam lahko le vaš zlobni dvojček. iPhone na vašem obrazu zazna več kot 30 000 različnih točk, zaradi česar vas z lahkoto prepozna tudi v temi. Odklepanje telefona opravite s preprostim pogledom na telefon in hitrim potegom s prstom navzgor. Bo pa nekatere funkcije gumba “home” zdaj prevzel gumb za zaklepanje in ugašanje telefona. Z dolgim pritiskom boste lahko npr. aktivirali Siri.

Vsebuje nešteto inovativnih funkcij, med katerimi so novi animirani Emojiji po imenu Animojiji. Fotografiranje v portretnem načinu je zdaj možno tudi s sprednjo kamero, seveda pa moramo omeniti tudi dvojno kamero na zadnjem delu telefona z večjimi in hitrejšimi senzorji in dvojno optično stabilizacijo slike.

Še dodatno je izboljšana baterija, ki zdaj zdrži kar dve uri dlje, kar bo mnoge uporabnike zelo razveselilo.

Kaj pa cena?

iPhone X, premium model prihajajočega telefona, bo pregrešno drag, saj se bo v Ameriki cena za 64 GB pomnilnika pričela pri 999 $, iPhone 8 bo stal 699 $, iPhone 8 Plus pa 799 $. Pri nas bodo cene za nove telefone verjetno še višje. iPhone 8 in 8 Plus bosta naprodaj 22. septembra, za iPhone X pa bo potrebno počakati do 3. novembra.

LastnostiHuawei P20Huawei P20 Pro
Operacijski sistemAndroid 8.1 OreoAndroid 8.1 Oreo
ProcesorKirin 970Kirin 970
Zaslon5,8-inčni LCD zaslon z ločljivostjo 2240 x 1080 pik
6,1-inčni AMOLED zaslon z ločljivostjo 2240 x 1080 pik
RAM4 GB6 GB
Pomnilnik128 GB128 GB
Kameradvojna zadnja kamera 12 MP (f / 1,8) in 20 MP (1,6) / 24 MP sprednja kameratrojna zadnja kamera 20 MP črnobela, 40 MP RGB barvna in 8 MP telefoto / 24 MP sprednja kamera
Baterija3400 mAh4000 mAh
PolnjenjeVhod USB-CVhod USB-C
Velikost149.1 x 70.8 x 7.65 mm155 x 73.9 x 7.8 mm
Teža165 g
180 g
Cena689.99 €899.99 €

V spodnjem videu si lahko v samo 75 sekundah ogledate vse pomembne objave z dogodka.

Več o dogodku pa sledi kmalu…

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version