Facebook spet preizkuša nove tehnologije. Tokrat želijo še izboljšati prepoznavanje obrazov in ga razširiti izven aplikacije tudi v galerijo vašega telefona. S posebnim orodjem, imenovanim „Photo Magic“, želijo omogočiti, da lahko fotografijo delite s prijatelji na njej takoj zatem, ko jo posnamete. Če boste omogočili to možnost, boste dobili povabilo za deljenje fotografije takoj, ko bo orodje na njej zaznalo obraz vašega prijatelja. Če te možnosti ne boste izbrali, povabil ne boste prejemali, kljub temu pa vas bo aplikacija predlagala kot prejemnika tistim prijateljem, ki jo bodo vklopili in pri katerih se boste pojavili na fotografijah. A tudi temu se lahko izognete, če v Facebook nastavitvah spremenite možnosti za predloge označevanja.

Enlarge

Fb-messenger-magic-640x572
Vir: mashable.com

Photo Magic bo za prepoznavanje obrazov uporabljal isto tehnologijo kot Facebook za predloge označevanja prijateljev. Za ta korak so se odločili, saj se znotraj pogovorov med uporabniki mesečno pošlje kar neverjetnih 10 milijard fotografij. Pri Facebooku se sicer zavedajo, da zna aplikacija marsikoga prestrašiti s svojim brskanjem za obrazi skozi njihovo galerijo, a opozarjajo, da lahko vsakdo izklopi to opcijo, če je ne želi uporabljati.

Testna verzija za iOS in Android bo že ta teden dostopna Avstralcem, vsekakor pa jo želijo kmalu ponuditi tudi v drugih državah, če bodo odzivi pozitivni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here