Medtem ko Apple še vedno podira rekorde s pametno uro Apple Watch, ki je bila velik prodajni uspeh, že razmišljajo o tem, s kakšnimi novostmi bi lahko postregli v prihodnosti. Na ameriški patentni urad so namreč vložili prošnjo za patentiranje nove pametne napravice v obliki prstana, ki so jo v začetku oktobra odobrili in tako dali zeleno luč za iRing, kot so ga mediji neuradno poimenovali.

Prstan naj bi v višino meril le 1cm, v širino pa 2cm, nosilo naj bi se ga na kazalcu, upravljalo pa s palcem. Kljub svoji majhnosti bo imel prstan vgrajene različne aplikacije, med drugim tudi GPS, kamero in uro. Prek vgrajenega mikrofona bo napravo mogoče upravljati z glasom, pa tudi narekovati sporočila. Senzorji bodo sposobni meriti srčni utrip, telesno temperaturo in vrednost kisika v krvi, nad čemer bomo imeli nadzor s pripadajočimi aplikacijami. Govori se celo o tem, da bo posebna nova tehnologija zmožna zaznavati gibe roke med pisanjem, s čemer bo pametni prstan sposoben brati ročno napisana sporočila. Naprava pa bo seveda dobro povezljiva tudi z ostalimi Applovimi produkti preko wi-fija ali bluetootha.

Pri Applu zaenkrat še ne želijo izdati, če oz. kdaj bo pametni prstan prišel na trg, predvidevamo pa lahko, da bo šel po sledeh svojih predhodnikov in požel velik uspeh. Čeprav pametni prstani že obstajajo, npr. Mota ali NFC, pa verjamemo, da bo Apple naredil še korak dlje v svoji inovativnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here