Home Android Brezžični ali žični polnilci – katerega izbrati?

Brezžični ali žični polnilci – katerega izbrati?

Brezžični polnilniki vs. kabelski polnilniki

Odkar so pred nekaj leti na trg prišli brezžični polnilci, obstaja med zagovorniki enih in drugih večna debata: Kateri so boljši? Kabelski ali brezžični polnilci?

Vsekakor imata tako brezžično polnjenje kot polnjenje s kablom svoje prednosti in slabosti. Zato je dobro vedeti kaj uporabiti kdaj ter kateri je “boljši” za tvoje vsakodnevne potrebe.

Kabelsko polnjenje = hitrost / Brezžično polnjenje = udobje

Polnjenje s kablom je hitrejše kot polnjenje z brezžično polnilno postajo. Pika. Če želiš svoj telefon v najkrajšem možnem času kar se da napolniti, uporabi kabelski polnilnik. Poskrbi, da uporabljaš kable in polnilce visoke kvalitete, saj lahko ti še dodatno skrajšajo polnilni čas.

Na primeru polnjenja iPhone XR telefona s kabelskimi in brezžičnimi polnilniki je razvidno, da je polnjenje s kablom še vedno precej hitrejše kot brezžično polnjenje.

Zakaj bi potem sploh uporabljali brezžične polnilnike?

Na kratko – enostavnost uporabe in daljša življenjska doba. Nič ubadanja s kabli, nič ropotanja in prižiganja luči med iskanjem polnilca v temi – odložiš in polniš.

Če telefon pogosto uporabljaš tudi med polnjenjem, ti bo sicer bolj ustrezal polnilnik s čim daljšim kablom. A vseeno med modernejšimi modeli brezžičnih polnilnikov najdeš tudi take, ki omogočajo nemoteno rabo telefona med polnjenjem.

Rahlo nagnjen polnilnik Blink tako omogoča polnjenje telefona v pokončnem ali vodoravnem položaju ter dovoljuje ogled videjev in uporabo telefona tudi, ko se ta polni.

Nekateri naprednejši modeli brezžičnih polnilcev so opremljeni s Fast Charge tehnologijo, ki tvoj telefon napolni 20% hitreje kot ostali brezžični polnilniki, a vseeno znatno počasneje kot kabelski.

Brezžični polnilec Blink s Fast Charge tehnologijo

Brezžični polnilniki so v osnovi zasnovani za polnjenje, ko telefon ni v uporabi. Z brezžičnim polnilcem lahko baterija tvojega telefona ostane polna cel dan. Ko ga potrebuješ, ga enostavno vzameš s polnilnika, ko ga ne uporabljaš pa ga spet odložiš in polniš do naslednje uporabe.

Poleg udobja pa se brezžični polnilniki ponašajo z tudi daljšo življenjsko dobo. Ne samo, da se obrabijo kasneje kot kabli, ki jih zamenjaš po nekaj mesecih – brezžične polnilne postaje pogosto poskrbijo tudi za “zdravo” baterijo tvoje naprave. Mnogi so opremljeni s pametno ATB tehnologijo, ki uravnava moč polnjenja in podaljšuje življenjsko dobo baterije tvojega telefona.

Ker telefona pri brezžičnem polnjenju ne rabiš priklapljati na kabel, se na njem manj poznajo sledovi uporabe in telefon dlje izgleda kot nov.

Nenazadnje pa brezžični polnilniki izgledajo lepše in bolj elegantno kot njihovi kabelski sorodniki. Najdi takega, ki se najlepše poda na tvojo pisarniško mizo ali pa oblikuj svojega po lastnem okusu.

Kratek povzetek: Brezžični polnilci vs. Kabli

Težko je primerjati in izbrati “boljše”, saj imajo tako brezžični kot kabelski polnilci svoje prednosti.

Če je le možno, priporočamo uporabo obojih – kabel za hitro polnjenje, brezžično postajo pa na pisarniški mizi ali nočni omarici, kamor telefon samo odložiš in pustiš, da se polni, ko ga ne uporabljaš. Tako se znebiš še kablov, ki navadno delajo gnečo in se radi uničijo.

Če tvoj telefon podpira brezžično polnjenje, priporočamo, da preizkusiš brezžični polnilec. Tudi v gizzmo.si ekipi smo bili v začetku nekoliko skeptični glede uporabnosti brezžičnih polnilcev, a smo jih kmalu vzljubili. Zdaj jih uporabljamo tako v pisarnah kot tudi doma.

Preizkusi še držala za avto, ki poenostavijo uporabo telefona med vožnjo ter tvojo napravo hkrati brezžično polnijo in poskrbijo, da na cilj prispeš s polno baterijo.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version