Več kot leto dni po fenomenu, znanim kot Pokemon Go, ki je poleti 2016 prebudil nostalgijo v milijonih uporabnikih, se nam obeta v svetu prilagojene resničnosti nekaj novega in čarobnega. Podjetje Niantic je namreč potrdilo sodelovanje s studiem Warner Bros., s katerim bosta obudila in med bunkeljne prinesla magični svet Harrya Potterja.

Igra Harry Potter: Wizards Unite bo uporabljala najnovejše tehnike prilagojene resničnosti na pametnih telefonih, s katerimi se bo igralec lahko sprehajal in živel v čarovniškem svetu.

Zaenkrat je znanih le nekaj namigov, kaj naj bi igra omogočala. Uporabnike naj bi spodbudila, da se odpravijo na raziskovanje okolice ter se podajo na raznorazne avanture. Med iskanjem hišnih vilincev, ritotrobih zaribancev in ostalih magični živali bodo lahko naleteli na slavne čarovnike, ki so si jih vedno želeli spoznati, se naučili izvajati najbolj uporabne uroke in gradili svojo čarovniško kariero. Najpomembnejša razlika s Pokemon Go pa bo ta, da bo nova igra omogočala tudi povezovanje med igralci, ki bodo tako s skupnimi močmi lahko poizkusili premagati kakšno strašljivo pošast, trola ali hudobnega coprnika.

Niantic bo s svojo napredno prilagojeno realnostjo tako uporabnike posrkal v ta neverjetno bogat čarovniški svet, ki ga je pred 20 leti ustvarila J. K. Rowling. Vsi pravi Harry Potter fani verjetno že poskakujejo na mestu od navdušenja. Slaba novica je, da datum izida igre zaenkrat še ni znan, lahko pa na njihovi uradni spletni strani prvi izveste vse pomembne novice.

hp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here