Home Samsung Vse, kar o njem vemo do zdaj!

[ Galaxy S8 ] Vse, kar o njem vemo do zdaj!

Dandanes je govorice težko preprečiti, vsak spodrsljaj pa se hitro znajde tudi v medijih. Pozorni opazovalci so na Samsungovi indijski spletni strani opazili pomoč za uporabnike s telefonom pod kodo SM-G955FD, ta številka pa je povezana s telefonom Samsung Galaxy S8+.

Stran, kjer so informacijo opazili, zdaj ne deluje več, a nam vseeno lahko da misliti, da pri Samsungu zopet pripravljajo dva nova modela. A ker verzija Edge zdaj ne bo več obstajala, saj bo na voljo le različica z ukrivljenim ekranom, se bosta telefona med seboj razlikovala v velikosti zaslona.

Poleg spodrsljaja z oznanitvijo modela Galaxy S8+, jim je pred približno mesecom dni ušla še ena pomembna informacija. Korejska stran, namenjena sistemu Samsung Pay, je omenjala ime Bixby, kar je zanetilo govorice o novem pametnem pomočniku, ki naj bi prišel skupaj z novim telefonom S8. Tudi ta stran je ime Bixby kmalu umaknila, a prepozno.

Glede telefona S8 Plus lahko predvidevamo, da bo kot uradno poimenovanje uporabljal ime Galaxy S8+, saj smo znak + že videli pri dve leti staremu Galaxyu S6 Edge +. Galaxy S8+ naj bi imel ogromen 6,2-inčni zaslon, S8 pa 5,8-inčnega. Ohranjal naj bi tudi standardni 3,5mm priključek za slušalke.

Kaj še vemo o novem telefonu?

Do uradne napovedi gre zgolj za ugibanja, a nekateri viri, ki so se v preteklosti že izkazali za zaupanja vredne, napovedujejo, da bo Samsung odstranil gumb na sprednji strani. Zaradi tega bi bil zaslon lahko še večji, obenem pa bi ohranili približno enake dimenzije, kot jih je imel Galaxy S7. Senzor prstnih odtisov se bo kar na zadnji strani telefona (na desni strani kamere).

Verjetno bodo ponovno uporabili dva različna procesorja za ameriški in evropski trg, tokrat naj bi se v telefonu nahajal procesor Exynos 8895 ali Snapdragon 835. Tudi količina RAM-a se bo povečala, čeprav ostaja vprašanje, koliko. Različni viri navajajo podatka 6 ali 8 GB RAM-a, kar je v primerjavi s 4 GB pri S7 občutno izboljšanje.

To so prve (neuradne) fotografije novega telefona, ki so že ušle na internet.

Uradne najave zaradi zapletov z Note7 letos ne bo na Svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC), zaenkrat pa je najverjetnejši datum 29. marec.

Gre za izjemno pomemben Samsungov izdelek, saj je to prvi premium telefon po katastrofi z Note7, in močno upamo, da se bo obnesel veliko bolje. Odrezati pa se bo moral tudi bolje od največjega tekmeca, novega iPhona 8, ki prihaja jeseni.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version