Prihaja Samsung Galaxy S8! V začetku leta 2017 lahko pričakujemo naslednjo izdajo Samsungovega paradnega pametnega telefona. V naslednjih mesecih bodo informacije o telefonu bolj točne, a veliko lahko tudi predvidimo. Kaj torej doslej že vemo o tej pametni napravi?

Vsekakor pestro leto za Samsung: po odmevnem uspehu Galaxyja S7 je sledila katastrofa po imenu Galaxy Note7, ko so po začetnem odpoklicu in trudu z nadomestnimi napravami navsezadnje potrošnikom sporočili, naj ugasnejo in prenehajo z uporabo naprav. Mnogi zato še toliko bolj pričakujejo novi Galaxy S8.

Kdaj lahko pričakujemo novi telefon?

Če pogledamo zgodovino lansiranj Samsungovih Galaxyjev S v preteklosti, se najpogosteje pojavljata meseca april in maj. Sprva je bilo veliko namigovanj, da bo Samsung tudi nov Galaxy S8 lansiral v aprilu, a v zadnjem času je več govora o tem, da bo Samsung pohitel z lansiranjem in novi telefon javnosti predstavil že konec februarja. Največ je namigovanj o 26. februarju, kar je dan pred pričetkom mobilnega kongresa MWC (Mobile World Congress 2017), saj je tako storil tudi z lansiranjem S7. Po odpoklicu Note7 so sicer špekulacije tudi o še zgodnejšem lansiranju, a trenutno kaže, da je konec februarja boljša napoved.

Dve različici Galaxy S8 z ukrivljenim zaslonom

Viri poročajo o dveh različicah Galaxy S8 (5.1-palčni in 5.5-palčni), obe pa naj bi imeli ukrivljen ekran. Samsung naj bi postavil nov mejnik s 4K ločljivostjo večje različice telefona, kar je seveda velika razlika od ločljivosti iPhona 7. Razlog za takšno ločljivost naj bi se skrival predvsem v Samsungovih načrtih z VR v letu 2017.

s8_2

Podoben ali povsem izpopolnjen design?

Oblika dosedanjih Samsungovih modelov je privlačna, zato ni pričakovati bistvenih sprememb. Manjše izpopolnitve bodo najverjetneje pri ukrivljenosti novega telefona, da se bo le-ta še bolj prilegal roki in bil verjetno še nekoliko tanjši.
Druga namigovanja pravijo, da bo Samsung popolnoma spremenil obliko S8, vključno z ukinitvijo gumba »Home«, kar bi omogočilo raztezanje zaslona čez celotno sprednjo stranjo telefona – izločena bi bila tako tudi spodnji in zgornji rob.

Kamera novega Galaxy S8

Samsung dela na novi kameri, še boljši in s širšo zaslonko kot jo ima Galaxy S7, a ni nujno, da jo bodo uporabili že na S8 – po vsej verjetnosti inovacija do takrat še ne bo pripravljena.
Druge govorice kažejo na vsem znano dvojno kamero, ki smo jo najbolj spoznali pri iPhonu 7 Plus, predstavila pa sta jo tudi Huawei in LG. Vprašanje je, če bo dvojna kamera vgrajena pri obeh različicah telefona – mogoče jo bo Samsung vključil le pri večji.
Sprednja kamera naj bi prav tako dosegla močne izboljšave – ugibanja se sučejo okrog 8 MP.

Podpora hitrega in brezžičnega polnjenja na 4200 mAh bateriji

Nekateri viri trdijo, da naj bi bila baterija Galaxy S8 ogromna: kar 4200 mAh, podpirala pa naj bi tako hitro kot brezžično polnjenje. S7 ima sicer 3000 mAh baterijo, zato je govoricam o takšnem preskoku težko verjeti.

s8_6

Kako zmogljiv bo novi telefon?

Čeprav ni uradno, bo S8 najverjetneje imel Snapdragon 830, hitrejšo (3,2 GHz!) manjšo in učinkovitejšo različico predhodnika Snapdragon 820. Le-ta naj bi sicer poganjal le naprave za ameriški trg, medtem ko se naj bi telefoni za druge trge imeli 3-gigaherčni Exynos 8895 procesor.
Telefoni naj bi imeli najmanj 4 GB RAMa, pojavljajo pa se tudi trditve o 6 GB.

Druge funkcije

Funkcija IRIS (skeniranje očesne šarenice) naj je navduševala že pri opisu specifikacij Note7 in kot kaže, bo na voljo tudi pri S8.
Možno je, da bomo na S8 imeli pametnejšo asistentko Viv Al, ki naj bi zamenjala S-voice. Z njo naj bi Samsung nadoknadil zaostanek na tem področju.
Govorice o USB-C priključku se zdijo zelo verjetne, prav tako reža za kartice micro SD in vodoodpornost, ki smo jo občudovali že pri S7.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here