Home Android Google Maps, Chrome in YouTube bodo na voljo brez internetnega priključka

Google Maps, Chrome in YouTube bodo na voljo brez internetnega priključka

Google je naznanil serijo aplikacij za ljudi z manj razvitih področij, kjer je dostop do svetovnega spleta omejen ali pa ga sploh ni. Novo kampanjo so poimenovali »Naslednja milijarda«. Tako bo na pametnem telefonu možno upravljati Google mape tudi brez internetne povezave. Nemoteno se bomo lahko s prstom sprehajali po grafikah mape, na voljo nam bodo naslovi, telefonske številke, odpiralni časi itd. Delovala bo tudi glasovna pomoč.

Enlarge

Vir: Gizmodo

YouTube, Chrome

Podobno »nepovezano« izkušnjo bodo omogočili tudi za YouTube in spletne strani prek Chroma. YouTube bo s posebnim programom arhiviral želene posnetke – tako bo shranjeno vsebino mogoče spremljati še naslednja dva dneva, brez internetnega dostopa!

Chrome pa bo posodobljen s programom Network quality estimator. Slednji bo analiziral stopnjo internetne povezave in s tem optimiziral brskanje po vseh spletnih straneh – te se bodo tudi hitreje odpirale. Najpomembneje pa je, da bo v ospredje postavljal besedilne vsebine, pred visokokakovostnimi vizualnimi podobami. Ta nova tehnologija bo uporabna tudi v velikih mestih s podzemnimi železnicami, predori in v času naravnih nesreč, ko je povezanost najbolj na udaru.

Enlarge

Gizmodo

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version