Tradicionalno Google vsako pomlad priredi svojo konferenco I/O, namenjeno razvijalcem programske opreme, kjer predstavijo najnovejše projekte, ki jih trenutno razvijajo, kjer vedno predstavijo tudi najnovejšo verzijo operacijskega sistema Android.

Jeseni pa je čas za predstavitev novih telefonov ali tablic Nexus in novih Chromebookov, letos pa se nam obeta nekaj še posebej spektakularnega. Za torek, 4. oktobra, so namreč najavili konferenco, ki bo tokrat očitno nekaj posebnega. Hiroshi Lockheimer, vodja za Android, Chrome OS in Chromecast je v dramatičnem Tweetu napovedal, da se bomo tega dne še dolgo spominjali.

Prve velike prenove naj bi bili deležni njihovi telefoni Nexus. Njihova pot se je očitno zaključila, a to ne pomeni, da se je Google odpovedal svojim telefonom. Pričakujemo namreč prihod dveh novincev, ki pa se bosta imenovala Google Pixel in Google Pixel XL in bosta imela zaslone z diagonalo 5 oz 5,5 inčev. Cena novih telefonov naj bi se začela pri 650 $, torej pašeta v isti cenovni razred kot telefoni iPhone, temu primerne pa naj bi bile tudi njune tehnične specifikacije.

Najbolj vznemirljive pa so informacije glede novega operacijskega sistema, ki naj bi bil križanec med Chrome OS in Androidom, imenoval pa naj bi se Andromeda.

Poleg tega bomo verjetno deležni tudi novic glede nove platforme za VR, imenovane Daydream, pa izid novega domačega pomočnika z umetno inteligenco Google Home, znotraj katerega »živi« Google Asistent, poleg novih telefonov, izboljšane umetne inteligence in platforme za virtualno resničnost pa od Googla pričakujemo tudi novosti glede strojne opreme, med katerimi sta Chromecast in novi Wi-Fi router.

Mi konferenco že nestrpno pričakujemo, v torek pa bomo videli, ali bo zares tako šokantna, kot napovedujejo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here