Googlova aplikacija Photos je nadgrajena, a neodvisna od predhodnika Google+ in ponuja revolucionarne prednosti pri urejanju osebnih fotografij ter videov. Nova tehnologija je namenjena uporabniku, ki si želi osebno in varno mesto za shranjevanje svojih »spominov«. Prek aplikacije si lahko shranite neomejeno slik in videov. Pri googlu zagotavljajo, da ne gre za googlovo pošto (Gmail), saj nova aplikacija ne beleži oz. »skenira« fotografij za oglasne namene, kot to počne večina platform.

google-photos.jpg
Vir: Mashable

Aplikacija je osnovana tako, da samodejno ustvari varnostne kopije fotografij in videov v »oblaku«. Hkrati pa fotografije in videoposnetke tematsko kategorizira z zaznavo geolokacije, prepoznavo obrazov, vrst živali, različnih prizorišč (klubi) itd.

Kot zanimivost, Photos lahko s preprostim izborom vaših vizualnih datotek samodejno ustvari kratke video posnetke (Movies). V primeru, da vam zmanjkuje prostora, aplikacija sama sprošča ta prostor tako, da sproti briše datoteke, ki so že shranjene v vašem oblačku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here