Home Apple “Hey Siri” – letošnja Applova jesenska tehnološka konferenca

“Hey Siri” – letošnja Applova jesenska tehnološka konferenca

San Francisco – danes okoli 19. ure po našem času se bo pričela tradicionalna Applova jesenska tehnološka konferenca, kjer bodo predstavili svoje novosti in okvirne datume, kdaj bodo na voljo. Kot je pričakovano, bodo v prvi vrsti pozornost posvečali novima iPhonoma 6S in 6S Plus, iPadu Pro, Mini 4, Apple Watchu ter četrti generaciji svojih televizij. Ne smemo pa pozabiti, da se bliža uradna izdaja novega operacijskega sistema iOS 9.

Konferenco lahko v živo spremljate prek spodaj navedenih povezav:

– Če ste uporabnik Applovih produktov, morajo ti imeti kompatibilen operacijski sistem iOS 7 ali višje. Apple TV (6.2), Mac (OS X 10.8.5). Deluje le na brskalniku Safari. Kliknite tu.

– Če uporabljate Windows, bo prenos deloval le na Windows 10.

– Če uporabljate Android, sledite naslednji povezavi.

iPhone 6S in iPhone 6S Plus

Enlarge

Vir: www.macrumors.com

Po zdaj znanih podatkih bo deveta generacija iPhonov navzven popolnoma enaka predhodnikoma (6 in s Plus). Pri Applu so se lotili tudi vprašanja upogibanja telefona, zato so na teh različicah uporabili t. i. aluminij 7000, ki je trpežnejši od 6000, ki so ga uporabili pri 6-ici in 6 Plus. Novodobnika bosta imela funkcijo Force Touch, za katero so značilne tri oblike dotika: nežen in hiter dotik, nekoliko močnejši dotik ter globok in dolg dotik, z njimi bomo dostopali do različnih mest in možnosti. Oba bosta imela najnovejši A9 čip z 2 GB RAM-a in posodobljeno kamero s 12 megapiksli.

Apple TV

Četrta generacija televizorjev bo imela močan čip A8 za hitrejše delovanje, posodobljen daljinski upravljavec in nadgradnjo Siri, App Stora, Homekita itd.

iPad Pro in iPad Mini 4

iPad Pro naj bi bil razširjena različica iPada Air, namenjen predvsem profesionalnim uporabnikom z NFC in možnostjo Apple Pay. Opremljen bo z novimi čipi A9, funkcijo Force Touch, stereo zvočnikoma, USB-vhodi in 12,93-palčnim zaslonom. Mini 4 pa bo posodobljen Air 2 z – najverjetneje – čipom A9 za hitro in boljšo multifunkcijskost, 7,9-palčnim zaslonom in kamero z 8 megapiksli.

Konferenco bomo spremljali tudi pri gizzmo.si. Sporočamo vam, da smo se na nove Apple modele že predčasno pripravili. Zdaj veste, koga obiskati, ko iščete najboljšo zaščito za mobilne telefone!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version