Naj dvignejo roko vsi uporabniki iPhonov, ki imajo na telefonu ustvarjeno mapo z vsemi neuporabnimi Applovimi aplikacijami, ki jih iOS do zdaj ni dovolil izbrisati! Hm, ni nas malo, kajne? A po mnogih letih prošenj in pritožb se nas je Apple končno odločil uslišati.

S prihajajočim posodobljenim sistemom iOS 10, ki nas bo razveselil septembra, bo zdaj to končno mogoče. Skoraj vse aplikacije, ki so sicer že od samega začetka naložene na telefonu, bo možno odstraniti, ponovna namestitev pa bo – precej očitno – popolnoma preprosta, saj jih lahko enostavno ponovno naložite iz aplikacije App Store. Še vedno bo ostalo nekaj temeljnih aplikacij, ki poosebljajo bistvo iOSa in zato ostajajo; to so Messages, Phone, Safari, Photos in seveda App Store, brez katerih iPhone pač ne bi bil isti.

A poleg nepotrebne dodatne mape na »namizju«, naložene aplikacije zasedejo tudi velik del dragocenega prostora, še posebej uporabniki iPhonov z manjšo kapaciteto 16 GB pa bodo navdušeni, saj bo odstranitev teh aplikacij prinesla okrog 150 mb dodatnega in prepotrebnega prostora.

apple-ios-10-wwdc-2016-1-1280x720

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here