Home Mr. Gizzmo poroča Iphone 6 z občutno večjim zaslonom!

Iphone 6 z občutno večjim zaslonom!

Po poročanju medijev iz Wall Streeta naj bi Apple dokončno sprejel odločitev glede velikosti zaslona na Iphone-u 6! Z informacijo o velikosti zaslona na Iphone 6-ki operirajo finančni posredniki, ki z njo privabljajo morebitne nove vlagatelje. Do sedaj je bilo znano, da Apple preizkuša različne velikosti zaslonov – vse od velikega 6 inch-nega pa do manjšega 4,5 inchnega. A zdaj z informacijo z Wall Streeta vemo, za katero velikost se je Apple odločil. Ta naj bi bila 4,8 inch-ev. Za primerjavo, to je zaslon velikosti kot ga je imel popularni Samsung Galaxy S3.

Apple je v svojih začetkih sledil ideji Steve Jobs-a – zaslon naj bo tako velik, da ga lahko uporavljamo samo z enim palcem. V začetkih Iphona je to pomenilo 3,5 inchev. A konkurenca in uporabniki so v zadnjih letih pokazali, da je večje tudi boljše. Tako je že v letu 2013 veljalo nedorečeno pravilo, da je osnovna velikost zaslona na pametnem mobitelu 5 inchev. Za letos se ta meja pomika še malce višje – letošnje najboljše modele pričakujemo z 5,2 do 5,5 inchnimi zasloni. V tem pogledu Apple še vedno zaostaja za okoli 2 generaciji, oz. bolje rečeno, očitno ostaja zvest načelu enoročne uporabe pametnega mobitela.

Nadgradnjo obstoječega modela Iphone 5S naj bi Apple predstavil Septembra 2014. V ozadju se veliko govori tudi o večjih spremembah uporabniškega vmesnika, a zaenkrat še ni trdnih dokazov o tem. Vemo le, da si uporabniki želijo bolj interaktivni domači zaslon, saj statične ikone niso tako zanimive kot dinamični widgeti na Androidu ali dinamične plošče na Window Phone napravah.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version