Ljubitelje manjših telefonov bo verjetno razveselila novica, da se nam pri Applu očitno obeta »manjša« novost.

iPhone SE se še vedno odlično prodaja, kljub temu, da je v prodajo prišel spomladi 2016, dizajn pa sega kar v daljno leto 2012. Poleg manjšega in bolj obvladljivega ohišja je mnoge verjetno prepričala tudi veliko bolj prijazna cena, saj je iPhone SE za skoraj polovico cenejši od svojih večjih bratov.

Ker minevata natanko dve leti od njegovega izida, uporabniki pa še naprej zahtevajo manjše telefone, so vedno glasnejše govorice o popolni prenovi najmanjšega člana Applove družine.

Kaj lahko pričakujemo?

Apple je na iPhonu X odstranil gumb »home«, zato lahko pričakujemo, da bodo podobno spremembo doživeli tudi prihodnji telefoni. Najverjetneje pa bo iPhone SE 2 zgolj nekoliko manjša različica iPhona 8 s 4-inčnim zaslonom. Zaenkrat namreč govorice namigujejo zgolj na malenkost prenovljeno obliko, saj bi robovi končno lahko postali zaobljeni, v notranjosti pa naj bi se skrival Applov procesor A10 z 2 GB RAM-a, 32 ali 128 GB pomnilnika ter običajno 12 MP zadnjo in 5 MP sprednjo kamero. Prenovljen naj bi bil tudi nabor barv, ki ne bo več obsegal zlate in rožnato zlate opcije, namesto tega ju bo nadomestila enaka marelično zlata, kot smo jo videli pri iPhonu 8. Pričakuje se tudi stekleno ohišje, ki bi omogočalo tudi brezžično polnjenje.

apple-iphone-se-2018-concept-design-iphone-se-2_1513765650120

Kdaj ga lahko pričakujemo?

Glede na to, da so iPhone SE predstavili marca 2016, bi bil to najbolj logičen čas, ko bi lahko pričakovali njegovega naslednika. Kljub temu se zdi, da pred junijem njegove najave ne moremo pričakovati, žal pa postajajo vedno glasnejše tudi govorice, da Apple trenutno nima zmožnosti predstaviti novega telefona, zato se njegov prihod premika v oddaljeno leto 2019. Morda pa nas vseeno preseneti že na konferenci WWDC 2018, ki vsako leto poteka junija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here