Čeprav večina lightning polnilnih in podatkovnih kablov navzven izgleda popolnoma enako, pa ob uporabi slej kot prej ugotovimo, da temu ni tako. Bistveno se namreč razlikujejo po vzdržljivosti, hitrosti polnjenja in življenjski dobi. Ali kvaliteta Applovih originalnih lightning kablov res upravičuje visoko ceno?

Cenejše, neoriginalne kable lahko dobimo že za samo nekaj evrov, zato se zdi, da Apple spet brez potrebe navija ceno, a ker gre za varnost, se moramo tokrat strinjati z njimi. Tudi sami smo že naleteli na ogromno slabo izdelanih kablov, ki niso bili varni za uporabo (čeprav seveda obstajajo tudi dobro izdelane izjeme – izdelki, ki smo jih tudi imeli v ponudbi in so ustrezali vsem varnostnim standardom). A po številnih novejših posodobitvah je razvidno, da se pri Applu močno trudijo preprečiti delovanje cenejših neoriginalnih oz. necertificiranih kablov, saj je vedno več takšnih, ki že od samega začetka preprosto ne delujejo, če ne prej pa se zaplete po sistemskih posodobitvah. Z vsako posodobitvijo sistema iOS namreč nekateri kabli prenehajo delovati – zdaj prav vsak neoriginalen kabel za brezhibno delovanje potrebuje Applov MFI certifikat („Made for iPhone“). Za slednjega morajo proizvajalci, kot tudi distributerji kablov seveda dodatno plačati, zaradi česar so ti kabli občutno dražji od najcenejših različic. Je pa v tem primeru vsak tak izdelek preverjen s strani Appla in nedvomno presega vse varnostne standarde.

Pri kupovanju novega lightning kabla bodite pozorni, da je na embalaži oznaka “MFI”.

Ker smo se pri prodaji neoriginalnih lightning kablov neprestano srečevali s težavami pri delovanju, ki so se največkrat začele po večjih posodobitvah sistema iOS, mi pa vam želimo ponujati samo najboljše, smo se odločili, da vse lightning kable in avtopolnilce brez MFI certifikata (ki pa so žal hkrati tudi najcenejši) umaknemo iz prodaje in jih zamenjamo s certificiranimi MFI lightning kabli. Nov ERA lightning USB kabel zagotavlja brezhibno delovanje tudi na dolgi rok, izdelan je kvalitetno in celo bolj vzdržljivo kot Applov originalen kabel, hkrati pa ga pri nas lahko dobite po najbolj ugodni ceni za MFI kabel v Sloveniji. Če še vedno prisegate na originalen Apple lightning kabel pa vas lahko razveselimo z novico, da lahko tudi tega pri nas dobite najceneje.

Ob nakupu novega kabla za vašega iPhona vam torej polagamo na srce, da se izogibajte najcenejšim različicam, saj se boste skoraj gotovo že zelo kmalu soočili z nedelujočim polnilcem. Seveda ni nujno, da je s temi kabli tehnično karkoli narobe – nekaj od njih jih je namreč zelo solidno izdelanih, a ker nimajo čipa z Applovim MFI certifikatom, bodo njihovo delovanje še naprej sistemsko omejevali. Če želite popolno delovanje tudi na daljši rok, se raje poslužujte Applovih lightning kablov ali pa cenovno bolj dostopnih različic z MFI certifikatom, kot so ERA lightning kabli, vse opcije pa si lahko ogledate na spodnjem seznamu.

Če ste katerega od cenejših necertificiranih lightning kablov v preteklosti pri nas kupili in imate z njim kakršne koli težave, naj spomnimo, da na prav vsak artikel nudimo vsaj 1-letno garancijo brez obveze vračanja starega artikla. Odločite se lahko za drug izdelek, ki ga pošljemo brezplačno, ali vračilo kupnine – brez vprašanj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here