Home HTC Je HTC kopiral novega iPhona?

Je HTC kopiral novega iPhona?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HTC je najavil prihod novega telefona One A9, ki je stilsko povsem drugačen od preostalih HTC telefonov. Za razliko od serije M, ki je bolj tehnološko napredna, daje ta večji poudarek na dizajnu.

Enlarge

Vir: gizmodo.com

Po velikosti je novi HTC One A9 skoraj identičen Samsungovemu Galaxy S6, odstopa le debelina, ki je približno 0,5mm večja. Sicer pa nov telefon močno spominja na Applovo prodajno uspešnico, iPhona 6 oz. 6s. Pri HTCju sicer zatrjujejo, da je podobnost zgolj naključna, in kljub temu, da smo nekatere elemente, kot so zaobljeni robovi, popolnoma steklena sprednja stran, oblika zvočnika in prstni odtis posamezno že videli v prejšnjih serijah HTC-jevih telefonov, vsi skupaj vseeno vzbujajo nelagoden občutek kopiranja iPhona.

Še ena podrobnost, sicer značilna za HTC, ki so se ji pri tem modelu odpovedali, sta dva zvočnika na sprednji strani, ki se zdaj (tako kot pri iPhonu) nahajata na spodnji strani telefona, spremenjena oblika kamere in bliskavice pa naj bi bila takšna zaradi prostorskih omejitev. Vseeno se zdi, da bi lahko z odstranitvijo HTC-jevega logotipa naključne mimoidoče na cesti brez težav prepričali, da gre za prvo poskusno verzijo novega iPhona 7.

Enlarge

Vir: gizmodo.com

In čeprav je pri pametnih telefonih tudi izgled pomemben, je vseeno ključno, kaj se skriva pod „pokrovom“. Novi One A9 bo opremljen z zmogljivim osemjedrnim procesorjem Snapdragon 617, s fotoaparatom s 13 MP (omogočal bo tudi slikovni format RAW) in s tehnologijo hitrega polnjenja baterije. One A9 bo prvi HTC-jev pametni telefon z najnovejšo različico Androida, 6.0 Marshmallow.

Na voljo bo v treh barvah – srebrni, temno sivi in rdeči, telefon s 3 GB RAM-a in 32 GB pomnilnika pa bo v prosti prodaji predvidoma naprodaj za 400 evrov.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version