Ameriški avtomobilski mogotec Ford je predstavil pametno kolo MoDe:Flex, ki je eden od izdelkov njihove nove pametne kampanje Smart Mobility Plan. Nov pametni izdelek vas bo usmerjal, spremljal bitje vašega srca in vam pomagal goniti, da se ne boste prepotili – vse prek priložene aplikacije MoDe:Link.

Slednja bo med drugim sposobna zagotoviti informacije o vremenu, času, gostoti prometa in navigaciji do minute natančno. Pri Fordu pa so že napovedali razširjeno obliko aplikacije, ki se bo povezala z Applovo pametno uro Apple Watch. Ta bo, ko boste z njo povezani na pametnem kolesu, samodejno zaznala bitje srca in bo na pomoč poslala dodaten samopogon, da se ne boste prepotili. Zelo priporočljivo za tiste, ki ne želite v službo prispeti z mokro majico. Pametna ura bo tudi služila kot orodje za opozarjanje. V primeru luknje na cesti bo pametnemu kolesu poslala obvestilo o nevarnosti, krmilo kolesa se bo začelo svetiti, vi pa se boste pravi čas lahko izognili oviri.

Zaradi svoje zložljive konstrukcije, kolo lahko dejansko prepolovimo, dobre vozljivosti, pametnih funkcij in modernega dizajna bodo pametna kolesa zagotovo krojila našo prihodnost in morda celo vplivala na našo odločitev pri nakupu štirih ali dveh koles.

Spodaj si lahko pogledate revolucionarno fordovo pametno kolo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here