Po novem ne bo treba imeti aktivnega Facebook računa za dostop do FB Messengerja. To je velik korak k popolni dominanci tega spletnega socialnega omrežja. Zdaj se bodo ljudje, ki nimajo računa, lahko prijavili v obstoječo »pogovorno« aplikacijo kar s svojim imenom in telefonsko številko. Trenutno bo omenjena opcija delovala v ZDA, Kanadi in Venezueli.

Messenger bo za uporabnike brez računov ohranil vse funkcije, ki so sicer na voljo uporabnikom z računom: od »smeškotov« (stickers) do glasovnih in video klicev. Glavna razlika pa je seveda iskanje prijateljev. Messenger ne bo mogel iskati prijateljev iz FB, ampak se bo zanašal samo na vaše telefonske kontakte. Prav tako novi uporabniki ne bodo mogli dostopati do svojih pogovorov prek spleta, saj so ti zaenkrat še zabeleženi na spletni strani Facebooka.

messenger-sign-up-android.png

Trenutno še ni znano, kdaj se bo nov Messenger odprl tudi ostalim trgom, za zdaj so te tri države v preizkusni dobi. Kljub začetnim nestrinjanjem s FB Messengerjem so v enem letu zabeležili milijardo prenosov te »chat« aplikcije, ki vedno bolj dobiva funkcijo popolnoma samostojne platforme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here