Home Na testu Prenosni zvočnik Shakey

Prenosni zvočnik Shakey

Danes si bomo pobližje pogledali mini prenosni zvočnik Shakey. Ime Shakey po vsej verjetnosti izvira iz angleške besede »shake«, kar v slovenščini pomeni tresti se oziroma v našem kontekstu vibrirati in prav to je značilna poteza našega zvočnika na testu. Priznati moram, da imam z zvočnikom Shakey že predhodnje izkušnje, saj sem si ga kupil že nekaj mesecev preden sem ga dobil na test, zaradi česar mislim, da bo test z moje strani še toliko bolj bogat z izkušnjami iz praktične uporabe.

Fizične karakteristike

Glede prenosnosti dam zvočniku vse možne pluse, saj po mojem mnenju ni možno narediti manjšega zvočnik z vgrajeno baterijo, ki bi hkrati vseboval tako moč, no pa o moči in sposobnosti malo kasneje, najprej se posvetimo fizičnim karakteristikam naprave.

• Push-open sistem za ojačanje basov
• Več zvočnikov Shakey lahko med seboj povežete in ustvarite neskončno mrežo za še boljši zvok
• LED svetilna lučka
• Oddajna moč: 2.5 W
• Interna polnilna baterija z USB napajalnim kablom
• Kapaciteta baterije: 400 mAh
• Čas polnjenja: 2 uri
• Priložena slovenska navodila

Zvočnik je narejen iz kakovostne plastike in na srečo gre tukaj za ne svetlečo plastiko in prav presenečen sem bil ko sem videl kako dobro odbija prstne odtise. Uporabljal sem že mnogo dražje zvočnike z »glossy« plastiko, kjer se je poznal praktično vsak prijem naprave, tukaj teh težav ni.

Ko je zvočnik v stisnjenem stanju ga med zgornjo in spodnjo polovico ločuje le srebrna črta, ki doda k videzu nekakšno eleganco in razbije dolgočasno enotno barvo zvočnika.

Če polovici obrnemo, se višina zvočnika poveča, saj s tem načinom vklopimo bas in med zgornjo ter spodnjo polovico zvočnika opazimo nekakšen meh.

Zvočnik na žalost nima možnosti povezave preko bluetooth in prav tako nima internega prostora ali razširitvenega mesta, kar pomeni, da zvočnika ne moremo uporabiti neodvisno od multimedijskega »centra« (mobitel, računalnik…).

Zvočnik je na voljo v črni in srebrni barvi. Kot je razvidno tudi iz slik ima zvočnik en aux kabel že integriran, tako da vas nikoli ne rabi skrbeti, da boste kabel zgubili ali kje pozabili. Zame osebno kar pomembno lastnost za tovrstno napravo.

Polnimo ga z priloženim usb kablom (mini usb in ne micro usb, ki ga uporabljajo standardni pametni telefoni). Glede avtonomije baterije sem bil kar pozitivno presenečen, saj baterija zdrži čez celo večerno zabavo brez kakršnih koli težav. Mislim da noben ne bi smel dobiti manj kot 12-16 ur aktivne uporabe. Sam ga imam na prenosniku v uporabi približno 40 ur, od česar je aktivne uporabe okoli 15 ur, kar se mi zdi za tako majhno napravo kar impresivno.

Zvok

Že na začetku naj povem, da nisem nikakršen profesionalen poznavalec audio opreme ali audiofil, sem pa med drugimi strasten oboževalec raznih serij in glasbe. Praktično vsa audio in video vsebina, ki jo poslušam/gledam je predvajana na prenosniku oziroma na pametnem telefonu (glasba). Zavedam se, da je zvok še kako pomemben pri »požiranju« multimedijskih vsebin in ravno zato je pri uporabnikih, ki pogosto menjamo svoje okolje in smo mobilni še kako pomembna tudi prenosljivost naših elektronskih pripomočkov.

Tisti, ki iščete zamenjavo za svoj 2.1 zvočni sistem ali kaj podobnega naj že zdaj povem, da pri Shakey-ju tega ne boste našli, kajti naš malček je namenjen popolnoma drugemu segmentu uporabe in se ne more primerjati z omenjenim sistemom. Shakey ne more napolniti celotno večjo sobo z polnim zvokom polnim basa, vendar je za uporabi pred prenosnikom ali za primere ko se zberete zunaj z prijatelji v manjšem okolju več kot zadosti.

Glasnost zvočnikov ni nujno veliko višja kot na katerem koli prenosniku ali pametnem telefonu, največja prednost zvočnika je v basu ter kvaliteta zvoka. Takoj se začuti razlika v kvaliteti ko na napravo priklopimo Shakey. Zanimivo je tudi to, da lahko povežemo več zvočnikov Shakey skupaj in tako pridemo do boljšega rezultata. Moram opozoriti, da je v živo razlika med Sony Xperio Z3 compact in zvočnikom Shakey veliko bolj očitna kot je razvidno iz videa. Prikazana je tudi uporaba dveh zvočnikov hkrati.

Kljub temu da je v resnici razlika še večja, je že iz posnetka razvidna razlika v basu in sama kvaliteta zvoka.

Zaključek

Zvočnik je namenjen predvsem tistim, ki potrebujete boljšo zvočno izkušnjo kot vam to ponuja vaš prenosnik ali pametni telefon. Kot sem že omenil zvočnik ni dovolj močan, da bi nadomestil 2.1 sistem ali kakšen drug večji zvočnik, je pa dovolj močan, da močno izboljša glasbeno izkušnjo na omenjenih napravah.

Zaradi svoje praktičnosti in dobre avtonomije je primeren pripomoček za kakšne piknike ali druženje z kolegi. Tudi ob kakšni športni aktivnosti je lahko priročna zadeva recimo na kakšnem street workout-u ali kaj podobnega.

Pri uporabi zvočnika me je zmotila samo ena zadeva in sicer to je uporaba na pisalni mizi, kjer se je zaradi vibriranja in manjšega premikanja zvočnika, slišal zvok vibriranje mize. Rešitev za to je precej enostavna in sem jo razrešil v sekundi, preprosto sem pod zvočnik postavil eno mini krpico, ki je poskrbela da zvočnik ni poskakoval.

Z zvočnikom sem bil na splošno zadovoljen in ga imam zmeraj z seboj kamorkoli grem z prenosnikom, ali pa kadar vem da bom telefon uporabljal za predvajanje glasbe.

Povezava do nakupa: https://gizzmo.si/prenosni-zvocnik-shak … tikel-6042

Izvorni članek je objavljen na www.slo-android.si

Avtor besedila: Markic22

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version