Home Samsung Samsung popravil napako pri Galaxyu Note 5

Samsung popravil napako pri Galaxyu Note 5

Avgusta nam je Samsung predstavil nov model telefona Note 5, ki je ljubitelje velikih telefonov takoj navdušil. A izkazalo se je, da ima veliko pomanjkljivost. Pri nepazljivi uporabi priloženega pisala S-pen je lahko prišlo do poškodbe telefona, če je bilo pisalo vstavljeno v odprtino z napačne strani.

Problem se je pojavil, ker pri napačnem pospravljanju pisala ni bilo čutiti nobenega odpora, S-pen je normalno zdrsnil v odprtino, pri odstranjevanju pa je poškodoval notranjost in s tem onemogočil nekatere pomembne funkcije. Pri Samsungu so na pritožbe sicer odgovorili, da v navodilih jasno piše, da ob napačnem vstavljanju lahko pride do poškodb telefona, a nesrečnih uporabnikov to ni pomirilo. Seveda nam je vsem jasno, da je pisalo potrebno vstaviti s prave strani, a ob redni uporabi se lahko kdaj zgodi nesreča – lahko smo v temi in ne vidimo, lahko se s telefonom igra otrok, lahko se nam mudi in nismo dovolj pazljivi – nesrečnih scenarijev obstaja veliko.

Očitno pa so pri Samsungu vseeno doumeli, da je takšna napaka nesprejemljiva, zato so se jo odločili popraviti že pred izidom novega modela. Zamenjali so namreč mehanizem, s čimer sicer niso odpravili možnosti napačnega vstavljanja, so pa odpravili možnost za poškodbe. Tako so uporabnikom prihranili nepotrebno skrb, ki pa pravzaprav že od začetka sploh ne bi smela obstajati.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version