Samsungova kriza s telefonom Galaxy Note7 je dosegla vrhunec. Podjetje je namreč trajno zaustavilo prodajo naprave, saj se po začetnem odpoklicu več kot 2,5 milijona naprav pojavljajo težave tudi z novimi nadomestnimi modeli telefona.

Govorice je že včeraj sprožila južnokorejska tiskovna agencija Yonhap, Samsung pa se je odzval z besedami, da začasno prilagajajo urnik proizvodnje Note7, da zagotovijo varnostne in kakovostne zahteve. Neposredno govoric o zaustavitvi proizvodnje sprva niso potrdili oziroma zanikali.

Kasneje pa so v uradni izjavi sporočili, da jim je varnost njihovih potrošnikov na prvem mestu, zato prosijo vse partnerje naj prenehajo s prodajo in zamenjavami telefona.

N

Prodajalci že prej zaustavili prodajo Note7

Večina prodajalcev je potrošnikom sicer močno olajšala menjavo problematičnega telefona za drug model, nekaj ponudnikov (AT&T, T-Mobile, Verizon) pa je šlo že pred uradno Samsungovo najavo korak dlje in zaustavila prodajo naprave. Tako je T-mobile v svoji izjavi zapisal, da med Samsungovo preiskavo poročil o ponovnih težavah začasno opuščajo prodajo novega Note7, kot tudi zamenjavo za nadomestne modele.

Vsekakor nespodbudne novice za Samsung, ki je prva poročila o gorečih baterijah prejel pred dobrim mesecem dni. Zaskrbljujoče je dejstvo, da Samsungu ni uspelo odpraviti težave niti na nadomestnih modelih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here