Home Microsoft Skype z novostmi poskuša ostati v koraku s časom

Skype z novostmi poskuša ostati v koraku s časom

Kljub prevladi na področju video klicev Skype še vedno ogrožajo ostali ponudniki storitev za komunikacijo kot so Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage, Googlov Hangouts, Twitter, LinkedIn, pa tudi novejše aplikacije kot sta Snapchat ali Instagram. Skype se še vedno trudi ostati v koraku s časom, zato predstavlja vrsto novih orodij znotraj svoje platforme. Med novostmi, ki jih ponuja, je možnost pošiljanja kratkih odsekov iz filmov in serij, imenovana Mojis, pri kateri gre za podoben pristop kot pri že uveljavljenem pošiljanju GIF-ov prek Facebooka.

Pred kratkim so omogočili sodelovanje v pogovoru tudi osebam, ki sicer ne uporabljajo njihove aplikacije. Uporabnik lahko namreč pošlje poseben, unikaten link svojemu prijatelju, ki se tako lahko pridruži pogovoru kar preko spletne strani kot gost, brez osebnega računa in brez aplikacije. Zadnja novost, s katero želi Skype konkurirati Snapchatu, je uvedba 11 novih video filtrov, ki lahko na ekran prikličejo razne animacije, kot so baloni ali srčki, uporabljate pa jih lahko znotraj pogovornega okna med snemanjem videoposnetkov. Nove filtre bodo lahko uporabljali vsi lastniki Androidov, iPhonov in iPadov.

Že spomladi pa so širši javnosti predstavili najpomembnejše orodje, prevajalnik Skype Translator, ki nudi prevajanje v realnem času in tako uporabnikom omogoča nemoteno pogovarjanje, tudi če se njihovi materni jeziki razlikujejo. Zaenkrat prevajalnik podpira angleščino, francoščino, nemščino, italijanščino, španščino in kitajščino, tekstovno prevajanje pa nudi za kar 50 jezikov. Skype Translator pa bo zdaj preko posodobljene aplikacije brezplačno na voljo vsem uporabnikom Windows 7, Windows 8.1 in Windows 10.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version