Home Huawei Super hitro polnjenje baterije vašega mobilnika

Super hitro polnjenje baterije vašega mobilnika

Baterija, ki zdrži dlje od enega dneva, je še vedno znanstvena fantastika za večino uporabnikov pametnih telefonov, a znanstvena fantastika postaja resničnost s prihodom baterije, ki se do polovice napolni v samo 5min.

Kitajsko podjetje Huawei je namreč ustvarilo litij-ionsko baterijo, ki se polni kar 10x hitreje od običajnih baterij. Manjša, 600mAh baterija se napolni do 68 % v zgolj dveh minutah, večja s 3.000mAh pa v petih minutah do 48 %. Za primerjavo – nov Applov mobilnik iPhone 6s ima baterijo velikosti 1,715mAh, ki za polnjenje potrebuje skoraj 3h. Predstavljajte si, da boste lahko svoje mobilnike kmalu v celoti napolnili v samo 10 minutah.

Verjetno bo minilo še nekaj časa, preden bodo nove, zmogljive baterije prišle v uporabo, saj so v predstavitvenem videu prikazali polnjenje baterije v samostojnem polnilcu, a pri Huaweiu upajo, da jo bodo že v bližnji prihodnosti lahko polnili na standardni način brez zamudnega jemanja baterije iz telefona. Izgleda, da se dnevi konstantnih problemov s praznimi baterijami končno počasi iztekajo.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version