Home Mr. Gizzmo poroča TOP 7 telefonov leta 2016

TOP 7 telefonov leta 2016

2016 je bilo izjemno leto za pametne telefone (no, razen za enega). Skoraj vsi telefoni, ki so jih predstavili v preteklem letu, so bili precej dobri, zato je težko izbrati en sam najboljši telefon, ki je zaznamoval lansko leto. Oglejte si torej lestvico TOP 7 telefonov leta 2016.

Kateri telefon pa si po tvojem mnenju zasluži naziv najboljšega telefona 2016?
Poglej si še novosti med dodatno opremo na gizzmo.si!

Najboljši mobilniki v 2016

Apple iPhone 7 in 7 Plus

Očitna (in morda pričakovana) izbira je seveda Apple iPhone 7. Če si Samsung z Note7 ne bi privoščil spodrsljaja z baterijo, bi verjetno okronali njega. A tudi tisti, ki »jabolku« sicer niso preveč naklonjeni, morajo priznati, da gre za resnično dober telefon, ki več kot odlično opravlja svojo nalogo.

Z novim iOS 10 je iPhone postal mogočnejši kot kdajkoli prej, še vedno pa ostaja zelo enostaven za uporabo. Dvojna kamera na večjem modelu iPhone 7 Plus ima edinstveni način za fotografiranje portretov, ki ga dvigne nad vse ostale telefone, medtem ko manjši, 4,7-inčni model, ostaja eden izmed najmanjših vrhunskih pametnih telefonov v tem trenutku.

Galaxy S7 in S7 Edge

Če se tudi vam zdi, da je od prihoda novega Galaxya S7 minila že cela večnost, niste edini, čeprav je bil uradni izid šele marca. A pri Samsungu so s telefonom Galaxy S7 Edge zadeli v polno. Telefon ima izjemno kamero, odlično baterijo, vodoodporno ohišje, poleg tega pa je še mnogo manjši in tanjši od običajnih 5,5-inčnih telefonov.

Kljub temu, da morda ne gre za najbolj izviren ali razburljiv telefon letošnjega leta, gre zagotovo za enega najboljših.

Najboljši premium Androidi

Google Pixel in Pixel XL

Androidni telefoni so letos naredili ogromen skok naprej z najavo Googlovega telefona po imenu Pixel. Izjemna zmogljivost, izvrsten virtualni pomočnik in najboljša kamera do sedaj so dobri obeti za to, kaj nam lahko Google ponudi tudi v naslednjem letu.

HTC 10

HTC 10 se je odkupil za povprečnost svojih predhodnikov. Kompakten, nevpadljiv dizajn telefona skriva dobro kamero in izvrstne zvočnike, vzdržljivo baterijo s 3000 mAh in 5,2-inčni QHD zaslon. Podpira tudi tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge 3.0, čitalec prstnih odtisov pa prekaša vse ostale.

Najboljši tablični telefoni

Huawei Mate 9

Med velikimi tabličnimi telefoni je v prejšnjem letu izstopal predvsem Huawei Mate 9, ki je ogromen, 5,9-inčni zaslon stlačil v ohišje, ki je manjše kot pri 5,7-inčnem LG V20 in je le malenkost večji od iPhona 7 Plus. Ima izjemno dvojno kamero, mogočne stereo zvočnike in gigantsko 4000 mAh baterijo, ki kljub ogromnemu zaslonu zdrži dva dni brez polnjenja, poleg tega pa operacijski sistem deluje brezhibno kljub Huawejevi verziji Androida EMUI 5.0.

LG V20

Po precejšnjem neuspehu premium telefona G5, LG zdaj rešuje V20, korekten 5,7-inčni telefon z odstranljivo baterijo in uporabnim dvojnim zaslonom, ki poleg tega vključuje še najboljši Hi-Fi mikrofon, omeniti velja pa tudi zelo dobro kamero, ki poskrbi za čudovito jasne posnetke.

Naj nizkocenovnik

OnePlus 3T

Telefon OnePlus 3T daje občutek, da gre za izjemen premium telefon, saj ima boljše specifikacije kot skoraj vsi ostali telefoni iz leta 2016, obenem pa stane zgolj 429 $. Ima neverjetno baterijo s kar 3400 mAh, svetel zaslon z živahnimi barvami in izboljšan operacijski sistem Android. Poleg nizke cene pa žal ne ponuja veliko drugih edinstvenih funkcij.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version