Počasi se bliža junij in z njim vsakoletni dogodek WWDC (WorldWide Developers Conference) podjetja Apple, ki se že tradicionalno odvija v San Franciscu. Letošnja konferenca se bo odvijala med 13. in 16. junijem 2016, vabilo pa je bilo predstavljeno v obliki programske kode, vsaka vrstica kode pa je obarvana z drugo barvo in predstavlja eno izmed novosti.

Apple-WWDC-2016

Kaj lahko pričakujemo od letošnje konference?

Ponavadi nam predstavijo novo verzijo iOSa in tudi letos bo verjetno podobno, žal pa o verziji iOS 10 še ni veliko znanega. Poleg tega bo prenovo verjetno dobil tudi operacijski sistem za Apple prenosnike, pričakovana pa je tudi zamenjava imena, saj naj bi se namesto OS X sistem zdaj imenoval macOS, po vzoru poimenovanj operacijskega sistema za Apple pripomočke (watchOS, tvOS in iOS).

Upamo tudi na prenovljeno serijo prenosnikov MacBook Pro, dobili pa naj bi dve različici – manjšo, 13-inčno, in večjo, 15-inčno, obe pa naj bi vsebovali najnovejši procesor Skylake.

Poleg prenosnikov pričakujemo tudi, da nam bodo tokrat predstavili nov model ure Apple Watch, saj smo na prejšnjem predstavitvenem dogodku dobili zgolj nove barve in teksture paščkov, ne pa tudi sprememb v funkcionalnosti, zaradi katerih bi bilo mogoče uro uporabljati tudi kot samostojni pripomoček in ne več le kot dopolnilo telefonu iPhone.

Govori se tudi o povečani zaščiti za iCloud, nad čimer boste verjetno navdušeni vsi, ki mu v hrambo zaupate vse svoje dragocene podatke, o razširitvi sistema Apple Pay, ki v Sloveniji sicer še ni aktualen, Apple pa bo morda nagovoril tudi govorice o tem, da želi nadgraditi svoj tvOS in pripravlja svojo lastno bazo, podobno Netflixu.

O marsičem lahko zaenkrat le ugibamo, kmalu pa bo znano, kaj Apple v resnici namerava tokrat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here