Home Motorola Zaslon telefona, ki se ob padcu sam popravi?

Zaslon telefona, ki se ob padcu sam popravi?

Detail of a smart phone with a cracked screen

Samo trenutek nepozornosti je dovolj, da nam telefon zdrsne iz rok in se mu ob padcu na tla razbije zaslon. Vsi vemo, kako visoki stroški lahko nastanejo ob njegovi menjavi in včasih razmišljamo, ali se nam sploh splača menjati ekran ali bi kar kupili nov telefon. Motorola se je tovrstnim težavam odločila narediti konec – pred kratkim so vložili patent za zaslon telefona, ki lahko kar sam popravi svoje poškodbe.

Patent pojasnjuje, kako je kaj takega sploh možno: zaslon bi bil izdelan iz polimera spominske oblike. Na zaslonu bi bili t.i. termalni elementi, ki bi lahko zaznali spremembe na zaslonu. Z apliciranjem toplote na spominske polimere bi se tako poškodbe lahko popravile – seveda ni zagotovljeno, da bi se popravila celotna škoda, temveč toliko, kot bi bilo možno.

Preden postanete preveč navdušeni, ne pozabite, da gre zgolj za patentno prijavo – patenta Motorola še ni dobila, in četudi bi ga, to še ni zagotovilo, da bi ga dejansko aplicirala na telefone. Verjetno bi se morebitna aplikacija tudi pošteno poznala na ceni.

Do takrat ne pozabite ekrana svojega telefona zaščititi z zaščitnim steklom ali folijo.

Poznaš zaščitno steklo Optishield? Preveri, tvoj telefon ti bo hvaležen!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version