S prihodom novega operacijskega sistema za Android in zaradi ogromne količine novih dodatkov so imeli razvijalci programske opreme in aplikacij v preteklem letu polne roke dela. Preverite, kaj so ustvarjali in katere so bile ene izmed najboljših aplikacij leta 2015.

Adobe Photoshop Lightroom

Lightroom je bil dolgo rezerviran za profesionalne fotografe, a mobilna verzija bo obvezna oprema tudi za amaterje. Aplikacija, ki za razliko od računalniške verzije ne zahteva naročnine, je enostavna za uporabo in z njo na preprost način lahko uravnavamo barve, obrezujemo fotografije, dodajamo filtre in ostale popravke.

Google Play: Adobe Photoshop Lightroom

Enlarge

Adobe-Lightroom
Vir: mashable.com

Apple Music

Čeprav to ni prva Applova aplikacija za Android, pa je z njo Androidovim uporabnikom prvič omogočen dostop do svojih iTunesovih knjižnjic. Sicer je še vedno v beta verziji, a vseeno je vredna ogleda.

Google Play: Apple Music

Enlarge

Apple-Music
Vir: mashable.com

Cardboard Camera

Če vas navdušuje virtualna resničnost, potem so Google Cardboard očala verjetno najbolj dostopna izbira. Aplikacija Cardboard Camera pa omogoča interaktivno uporabniško izkušnjo, saj lahko snemate 360 stopinjske fotografije, ki jih potem podoživite v virtualni resničnosti.

Google Play: Cardboard Camera

Enlarge

Cardboard-camera-app-640x620
Vir: mashable.com

Google Foto

Gre za eno najboljših aplikacij za upravljanje vaših fotografij, kar jih obstaja, saj aplikacija samodejno kopira in shrani fotografije, jih organizira in celo omogoča iskanje glede na vsebino in lokacijo. Poleg tega nima nobenih nadležnih omejitev pri količini prostora, kar je dodaten plus.

Google Play: Google Photos

Enlarge

Google-Photos
Vir: mashable.com

Microsoft Word

Vsem še predobro poznan program je končno postal na voljo tudi za Android. Z njim lahko enostavno ustvarjamo in urejamo besedila, kjerkoli že smo.

Google Play: Microsoft Word

Enlarge

Microsoft-Word
Vir: mashable.com

Office Lens

Microsoftova aplikacija za skeniranje dokumentov svoje delo opravlja naravnost odlično. Fotografirajte zapiske, dokumente ali celo šolsko tablo, aplikacija pa jo bo prevedla v besedilo, ki ga boste lahko urejali in po njem iskali ključne besede. Aplikacija lahko tudi pretvori fotografije v PDF, Word ali Powerpoint datoteke.

Google Play: Office Lens

Enlarge

Office-Lens
Vir: mashable.com

VLC

VLC je nepogrešljiva aplikacija za predvajanje filmov in glasbe, saj brez problemov predvaja skoraj vse datoteke, ki so lahko shranjene na vašem telefonu ali pa jih predvajate preko spleta, podpira pa tudi podnapise. Popolnoma brez oglasov in ostalih motečih dejavnikov je ena najboljših aplikacij za predvajanje audio in video vsebin.

Google Play: VLC

Enlarge

VLC
Vir: mashable.com

Inbox

V letu 2015 nas je Google presenetil s popolnoma novo aplikacijo za spletno pošto, katere cilj je vaš poštni predal narediti bolj pregleden in lažji za iskanje. Aplikacija namreč združuje podobna sporočila v skupne mape, izbere najpomembnejše dele vaših sporočil in vas samodejno opozori na pomembne ure in datume, ki se pojavljajo v vaši pošti. Aplikacija celo sama ponudi nekaj osnovnih možnosti za odgovarjanje na sporočila, žal pa so ti odgovori niso na voljo v slovenščini.

Google Play: Inbox

Enlarge

Inbox
Vir: mashable.com

Nova Launcher

S širokim naborom funkcij Nova Launcher poskrbi, da izgled svojega operacijskega sistema povsem prilagodite svojim željam. Spreminjate lahko barvo ozadja, ikone, postavitve ali pa se poigrate z različnimi animacijami in ostalimi posebnimi učinki.

Google Play: Nova Launcher

Enlarge

nova-launcher-2
Vir: mashable.com

Truecaller

Z aplikacijo Truecaller se ne boste nikoli več spraševali, komu pripada neznana številka, ki vas je pravkar poklicala, saj številko lahko preveri v spletu in vam prikaže podatke, poleg tega samodejno blokira nadležne klice prodajalcev, ki jih ne želite prejemati.

Google Play: Truecaller

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here