Tudi za Apple je bilo 2015 pomembno leto. Po izdaji novega paradnega telefona iPhone 6s so si razvijalci programske opreme dali duška in dokazali svojo kreativnost kot še nikoli prej. Pojavilo se je na tisoče novih aplikacij za fotografijo, organizacijo in produktivnost, nekatere med njimi pa so nam resnično spremenile življenje. Katere so to bile? Preglejte seznam najpomembnejših iOS aplikacij v letu 2015.

Adobe Photoshop Fix

Retuširanje slik na vašem telefonu ali tablici še nikoli ni bilo tako enostavno. V aplikacijo jim je uspelo vključiti nekatere izmed najbolj uporabnih Photoshopovih orodij, zaradi česar je Adobe Photoshop Fix preprosto nepogrešljiv pripomoček pri urejanju fotografij, tako za profesionalce kot tudi tiste, ki se s fotografiranjem ukvarjajo zgolj ljubiteljsko.

App Store: Adobe Photoshop Fix

Enlarge

Adobe-Fix-640x568
Vir: mashable.com

DO Camera

IFTTT je okrajšava za preprost pogojni stavek „If this, then that“, ki avtomatizira vaše naloge in ob izpolnitvi zahtevanih pogojev samodejno izvrši dejanje po vaši željah. Že samo njihova aplikacija IF je vredna omembe, a tokrat so jo implementirali v novo aplikacijo DO Camera, ki je prav posebej prilagojena za dejavnost vaših fotografij. V nastavitvah aplikacije določite, kaj naj se s fotografijami dogaja in kdaj, in aplikacija bo to opravila namesto vas. Lahko ji npr. naročite, naj fotografijo avtomatsko prenese v vaš Dropbox, če vas na Facebooku kdo označi na njej, ali pa se poigrate z nešteto ostalimi možnostmi, saj lahko aplikacijo povežete z vašimi socialnimi omrežji.

App Store: DO Camera

Enlarge

Do-Camera-640x559
Vir: mashable.com

Giphy

Za ljubitelje GIF-ov je ta aplikacija nepogrešljiva. V njihovi ogromni knjižnici boste našli popoln odziv na prijateljevo sporočilo, ki ga lahko potem povsem enostavno delite z ostalimi, za še enostavnejšo uporabo pa je zdaj vgrajena tudi v aplikacijo Facebook Messenger.

App Store: Giphy

Enlarge

Giphy
Vir: mashable.com

Google Foto

Najboljša aplikacija za organizacijo in shranjevanje vaših fotografij. Izjemen iskalnik omogoča filtriranje fotografij po krajih, objektih ali osebah na fotografiji, hkrati pa omogoča varnostno kopiranje neomejene količine fotografij. Izjemno pregleden in uporaben pregledovalnik vam bo močno olajšal življenje.

App Store: Google Foto

Enlarge

Google-Photos1
Vir: mashable.com

Moments

Facebook s svojimi ločenimi aplikacijami ne zadane vedno v polno, a izgleda, da mu je z aplikacijo Moments to uspelo. Še eno priročno orodje za organizacijo in deljenje fotografij, s katerim se lahko izognete deljenju albumov z vsemi Facebook prijatelji, če tega ne želite. Naložite fotografije, aplikacija pa jih bo sama razvrstila glede na lokacijo, dogodek ali osebe, ki se na njih pojavljajo, vi pa boste novo nastale skupine enostavno lahko delili le s prijatelji, ki se jih fotografije tičejo.

App Store: Moments

Enlarge

Moments
Vir: mashable.com

Microsoft Outlook

Gre za eno najbolj enostavnih, a uporabnih aplikacij za vašo spletno pošto. Celotna aplikacija je namreč zasnovana tako, da kar najbolj poenostavi uporabo več različnih spletnih predalov hkrati, skupaj z uporabnim koledarjem in preglednim dizajnom pa omogoča hitro uporabo in maksimizira vašo produktivnost.

App Store: Microsoft Outlook

Enlarge

Outlook
Vir: mashable.com

Hopper

Z razlogom si je prislužila naslov najboljše Applove aplikacije za potovanja v letu 2015, saj poskuša predvideti, kako se bodo v bližnji prihodnosti gibale cene letalskih kart in kdaj bodo le-te najbolj ugodne. Še posebej uporabna je za tiste, ki so lahko fleksibilni glede datuma potovanja, saj namesto vas spremlja cene kart in vas obvesti, ko ta pade ali naraste, hkrati pa vam tudi predlaga, kdaj se jih najbolj splača kupiti.

App Store: Hopper

VHS Camcorder

Za razliko od vseh ostalih aplikacij, ki se trudijo ponujati vedno višjo HD kvaliteto slike, vas VHS Camcorder popelje nazaj v čas videokaset in videorekorderjev. Sicer je aplikacija plačljiva, a nostalgične ljubitelje 80ih bo navdušila z retro videoposnetki. Čeprav aplikacija ne ponuja kaj dosti drugih možnosti, je vseeno požela ogromno navdušenja. Očitno visoka ločljivost ni edino, kar nas navdušuje – včasih se bolj prileže obujanje spominov na dobre stare čase.

App Store: VHS Camcorder

Enlarge

Screen-Shot-2015-12-22-at-15.45.02
Vir: mashable.com

Envato

Združite svoje najljubše fotografije v simpatičen video s pomočjo te preproste aplikacije, ki vam z ustvarjenimi predlogami omogoči hitro oblikovanje posnetkov iz vaših fotografij, zraven pa lahko dodate še poljubne napise in glasbo.

App Store: Envato

Splitwise

Znebite se dolgov in dolžnikov s to aplikacijo, ki misli namesto vas. Popolna je za skupna gospodinjstva, kosila z znanci ali potovanja s prijatelji, saj lahko za vsako priložnost ustvarite skupino, kamor nato dodajate stroške, ki jih lahko poljubno razdelite med člane skupine. Tako boste vedno vedeli, komu in koliko dolgujete, hkrati pa boste imeli pod kontrolo tudi vse svoje dolžnike. Čisti računi, dobri prijatelji.

App Store: Splitwise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here