Poletje je po navadi tišje obdobje v letu, kar se tiče pogovorov o tehnologiji, saj vsa velika tehnološka podjetja svoje stvaritve – zaradi dopustov itd. – hranijo za jesen in zimo. Vseeno trg ni popolnoma brez novosti, zato vam predstavljamo najboljše aplikacije in igrice za Android v letošnjem juliju.

Angry Birds

Kot smo že pisali, so pri Roviu izdali novo uradno nadaljevanje igrice o jeznih pticah Angry Birds. Nekoliko so spremenili igralnost, dodali nove like in stopnje (levels). Igra je zastonjska in dobra oblika digitalne zabave.

Koledar Boxer (Boxer Calendar)

Boxer je nov koledar podjetja, ki je izumilo elektronsko pošto Boxer Email. Aplikacija sama po sebi ni nič kaj posebna, so pa izboljšali način možnosti pogleda koledarja, osebnih načrtov, spreminjanja slikovnih tem ozadja. Največja pridobitev pa je, da lahko zdaj nemudoma kar prek koledarja informacije o svojih obveznostih in s tem o razpoložljivosti pošljemo drugi osebi, ki uporablja Boxer. Aplikacija je brezplačna.

Enlarge

Boxer-Calendar-screenshot-840x473
Foto: Mashable

Five Nights at Freddy’s 4

To je druga izdaja igrice v tem letu. Nova igra je predzgodba prvotne. Čeprav je Five Nights at Freddy’s v osnovi enostavna, se tekom igranja težavnost vseeno dobro stopnjuje. Če imate radi grozljivke, se pripravite na dobro zabavo. Na voljo je za 2,99 $.

Forsaken World

Gre za avanturistično igro MMORPG (masivno večigralsko spletno igranje domišljijskih vlog), pri kateri iščemo zaklade, se bojujemo proti zlim likom in rešujemo naloge. Forsaken World, ki je brezplačna, odlikujejo dobra grafika, veliko stopenj in možnost spletnega “večigranja”.

Kodi

Kodi je večnamenski medijski center v obliki aplikacije, uporabljamo ga lahko na vseh pametnih napravah, najbolj priporočljiva pa je uporaba na televiziji. Z njim lahko predvajamo vse medije, ki so shranjeni na napravi.

Enlarge

Screen-Shot-2015-07-22-at-4.34.25-PM-840x464
Foto: Mashable

Microsoft Hyperlapse

Omenjena aplikacija je dobila veliko pohval na račun dobre funkcionalnosti. Z mobilnim fotoaparatom naredimo določno število slik, Hyperlapse pa jih nemudoma združi v videoposnetek – tudi tiste, ki so že shranjene na mobitelu. Sicer že obstajajo podobni programi, a je Microsoftov po zmogljivosti daleč najboljši. Na voljo je brezplačno.

Tossup

Pri Microsoftu so bili zelo zaposleni, saj so poleg Hyperlapsa naredili še Tossup, aplikacijo za “telegrafsko” komunikacijo. Z njo se lahko hitro dogovorimo za sestanke, vprašamo za hitra mnenja, naši prijatelji pa oddajo svoj glas itd. S tem se zmanjša možnost slabe komunikacije. Na voljo je brezplačno.

Star Wars

Disney je, najverjetneje zaradi letos prihajajočega filma, izdal aplikacijo Star Wars (Vojna zvezd). Ta bo uporabnikom služila kot medijski center z vsemi informacijami, novicami, napovedniki, ki zadevajo eno največjih fantazijskih franšiz v popularni kulturi. Poleg naštetega so vključili tudi vreme in posebne animacije (GIF). Vsi oboževalci zgodbe boste lahko zastonj dobili vpogled v vse potrebne novosti. Konec leta pa vam želimo prijetno gledanje novega filma.

Vainglory

To je spletna igrica vrste MOBA (večigralska spletna bojna arena). V njej nastopajo številni igralni liki, s katerimi se rešujejo zanimive naloge. Odlikujejo jo dobra grafika in igralnost, ustvarjalci pa že obljubljajo posodobitve. Na napravo si jo lahko naložite brezplačno.

WiFi Mapper

Ta pametna aplikacija je sposobna najti vse razpoložljive WiFi točke na enem mestu. Ker je odprte narave, lahko tudi sami pripomoremo in dodajamo nove lokacije ter opišemo, kako dobra je povezljivost. Na voljo je brezplačno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here