Pred kratkim smo pisali o tem, da se pojavlja mnogo ugibanj glede izgleda novega iPhona 7, ki ga sicer pričakujemo šele v drugi polovici leta. Ena izmed (glasnejših) govoric je tudi ta, da naj bi bil novi iPhone 7 še tanjši, a na ta račun naj bi izgubil standardni 3,5mm priključek za slušalke. In čeprav gre zgolj za govorico, ki je pri Applu zaenkrat niso niti potrdili niti ovrgli, je po svetu sprožila pravi val ogorčenja.

Pojavila se je celo peticija za ohranitev priključka, ki jo je podpisalo že skoraj 300 000 oseb, in čeprav ljudje obožujejo dramo, dvomimo, da bodo s to peticijo zares kaj dosegli, če se Apple resnično odloči zamenjati priključek.

V peticiji poleg škode za kupce opozarjajo tudi na škodo, ki jo s tem povzročajo za okolje, saj se z menjavo nenadoma pojavi ogromna količina neuporabne dodatne opreme, ki se je je potem treba znebiti – večinoma na nelegalen in okolju neprijazen način. Podobno se je zgodilo ob menjavi polnilca nekaj let nazaj, ko je ostala gora neuporabnih kablov za starejše modele.

Vedno bolj prijubljen postaja tudi nov hashtag #savejack, če pa ste tudi vi goreč zagovornik zdajšnjega priključka, pa lahko tudi sami podpišete peticijo v upanju, da bodo pri Applu prisluhnili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here