Pri kitajskem velikanu Xiaomi se zavedajo dveh največjih problemov sodobnih pametnih telefonov – vedno prekratka življenjska doba baterije in občutno previsoke cene. Njihov najnovejši telefon Xiaomi Redmi 3 želi ponuditi rešitev za oboje; gre namreč za telefon s kovinskim ohišjem in 5-inčnim zaslonom, ki ima neverjetno baterijo s kar 4100 mAh, najboljša pa je cena, saj ta napravica stane manj kot 100€!

Gre za sicer povprečen telefon z osemjedrnim Qualcomm Snapdragon 616 procesorjem, 2GB RAM-a, s 13MP zadnjo in 5MP sprednjo kamero, ima 16GB pomnilnika, ki se ga da razširiti s pomočjo microSD kartice, na voljo pa je v treh barvah – zlati, srebrni in temno sivi. Točne informacije glede operacijskega sistema še niso znane, predvidoma pa naj bi uporabljal Andorid 5.1.1 Lollipop.

Telefon je zaenkrat mogoče kupiti samo na Kitajskem, je pa možno prek nekaterih spletnih strani že oddati prednaročilo, pri tem pa bo cena malenkost višja – še vedno ugodnih 130€. Xiaomijev nov paradni model Mi 5 pa bo predvidoma na voljo že februarja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here