V sredini septembra je Apple predstavil novi iOS 10, ki je s seboj prinesel ogromno novosti, večjih sprememb pa je bil deležen predvsem zaslon. S potegi levo in desno na zaklenjenem ekranu zdaj prikličemo obvestila priljubljenih aplikacij ali odpremo kamero, s tem pa se je končalo obdobje odklepanja telefona s preprostim drsenjem v desno. In čeprav je »Slide to unlock« dočakal bridki konec, to ni edina stvar, ki je zmotila uporabnike.

Če se tudi vi še vedno ne morete navaditi na nekatere nove funkcije, lahko nekatere izmed njih povrnete v prejšnje stanje. Vas zanima, kako?

1. Odklenite telefon brez pritiska na tipko »Home«

Če tudi vas moti, da je za odklepanje telefona tipko zdaj potrebno pritisniti, lahko to opcijo izklopite. V nastavitvah poiščite GeneralAccessibilityHome Button in vklopite Rest Finger to Open. Zdaj lahko telefon odklenete le z dotikom tipke, ki bo zaznala vaš prstni odtis, ter se tako izognete dejanskemu kliku. Če uporabljate iPhone 6s ali 7 (Plus), potem se telefon avtomatsko zbudi, ko ga primete v roko. Kar nas pripelje do naslednje točke.

inwma8njcscwf9yfqy4r

2. Izklopite funkcijo »Raise to wake«

Če se vam nova funkcija samodejnega bujenja telefona ne zdi uporabna oz. vas moti, se je lahko znebite tako, da v nastavitvah poiščete funkcijo Display & Brightness, kjer izklopite opcijo Raise to wake.

raisetowake

3. Odstranite možnost odpisovanja na sporočila z zaklenjenega zaslona

V nastavitvah kliknite na Touch ID & Passcode in odznačite možnost Reply with Message.

keep-others-from-replying-messages-your-ios-10-lock-screen-w1456

Opcije, s katero bi obudili odklepanje zaslona s potegom po ekranu v desno žal (še) ni. RiP »Slide to Unlock«. 🙁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here