Po več mesecih ugibanj je Microsoft končno uradno lansiral Microsoft Teams, novo aplikacijo za delo in klepet.

Gre za direktno konkurenco $3,8 milijarde vrednega Slacka, orodja, implementiranega v neskončno podjetjih, z namenom olajšanja službene komunikacije. Teams deluje zelo podobno kot Slack: skupine zaposlenih ustvarijo »Channels« ali klepetalnice, znotraj katerih lahko sodelujejo pri projektih oziroma zadolžitvah.

Izgled Microsoft Teams

Osnovno ogrodje aplikacije je zelo podobno tovrstnim aplikacijam: na desni strani je glavno okno z vsebino, na levi strani pa se nahaja seznam različnih skupin znotraj glavnega kanala, v katerih so uporabniki razvrščeni glede na skupno lastnost (denimo po oddelkih). Posamezniki se lahko odločijo, katere skupine in dokumente želijo pripeti na seznam levo.
Pogovori v skupinah imajo super lastnost, ki je uporabna predvsem za skupine, ki delijo veliko količino informacij: med scrollanjem se uporabniku prikažejo zgolj informacije, ki ga zadevajo, kar zelo olajša sledenje rdeči niti pogovora (t.i. threaded conversation).

microsoft_teams

Organizacija sestankov znotraj aplikacije

Novost je integrirana s Chatboti in drugimi avtomatiziranimi sistemi, vključno z Microsoft Office, kar omogoča avtomatsko objavljanje pomembnih informacij (kot je denimo izpad spletne strani). Microsoft Teams podpira glasovni in video klepet, pohvali pa se lahko tudi z lastnim orodjem za načrtovanje, kar omogoča pripisovanje zadolžitev in preverjanje stanja kar znotraj skupin. Z nekaj kliki lahko enostavno ustvarite sestanek in nanj povabite zaposlene, kar je ena izmed najbolj privlačnih funkcionalnosti.

Microsoft je pustil tudi nekaj prostora za zabavo v posebej za to namenjenem »Fun Picker«, kjer bo moč izbirati med različnimi GIF-i, nalepkami ipd. Aplikacija odlično organizira veliko vsebine hkrati, razvijalci pa so poudarili, da vseh funkcionalnosti še niso razkrili, saj prihajajo v aplikacijo kasneje.

Microsoft Teams je trenutno dostopen le v predogledu, uradno pa bo dosegljiv v začetku leta 2017 kot del Office 365. Zasnova aplikacije se zdi odlična, seveda pa bo čas pokazal, kako se bo izkazala pri uporabi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here