Po spletu zadnje dni krožijo napovedi, da se bo tudi Applov nov mogotec ponašal s 3 kamerami na zadnji strani telefona. Predvidevanja izvirajo iz japonskega Apple fan bloga Mac Otakara, ki je v pretekosti že večkrat pravilno napovedal podrobnosti Apple naprav več mesecev pred njihovim izidom.

iPhone 11, kot predvideva, da se bo imenoval, bi naj zajemal podoben sistem kamer kot Huaweijev Mate 20 Pro – običajni široki objektiv, telefoto objektiv, ultra širokokotni objektiv in LED bliskavica.

Po poročanju Mac Otakare naj bi imel iPhone 11 sistem treh kamer na hrbtni strani vgrajen v kvadratno izboklino v zgornjem kotu, ki je do zdaj pri Applu še nismo videli.

Z dodatkom tretje kamere se bo Apple na področju mobilne fotografije z novimi iPhoni kosal s konkurenčnimi Galaxy S10 in S10+ ter Huaweijevim P30 Pro, ki se prav tako ponašata s tremi kamerami.

Poročilo japonskega blogerja sicer ne vsebuje podrobnosti, katerega tipa bo tretja kamera. Bo šlo za ultra širokokotno kamero, kot jo imajo S10 / S10+ ter Mate 20 Pro? Ali bodo pri Applu kot tretjo dodali “globinsko kamero” (“ToF” kamera – krajše za Time of Flight), ki bo botrovala še boljšim fotografijam v portretnem načinu ter pomagala pri aplikacijah z obogateno resničnostjo.

iPhone 11 concept photo
Predviden izgled iPhone 11 s tremi kamerami
Vir:
Mac Otakara

Treh kamer pa naj ne bi imeli vsi modeli serije iPhone 11. Japonec je v blogu zapisal, da naj bi Apple tretjo kamero vključil le na nove 5.8-palčne in 6.5-palčne iPhone z večjo pomnilniško kapaciteto. Wall Street Journal je v eni izmed svojih prejšnjih izdaj zatrdil, da naj bi tretjo kamero vključili le na potomce večjega modela iPhone XS Max.

Z drugimi besedami – vstopni model 5.8-palčnega iPhone 11 s 64GB spomina bo tako morda imel le 2 kameri, 512GB ali 1TB model pa bo vključeval še dodatno, tretjo kamero.

Vse to je le predvidevanje, zato nas ne držite za besedo in ne napadajte e-poštnega predala vaših lokalnih ponudnikov Apple izdelkov. Je pa res, da Mac Otakara trdi, da ovitki za nove iPhone 11 s kvadratno odprtino za 3 kamere že obstajajo.

Poročilo Japonca tako potrjuje tudi poročilo serijskega “izdajalca” Steve Hemmerstofferja (@OnLeaks na Twitterju), ki je informacije o letošnjem modelu novega iPhona na svojem profilu delil že januarja:

Edina razlika med obema napovedima je postavitev kamer znotraj kvadratka. Če poznamo Apple, lahko predvidevamo, da bodo kamere namestili simetrično – podobno kot pri Huawei Mate 20 Pro.

Ker se njihova prodaja iPhonov upočasnjuje, bodo morali letos pri Applu očarati z novostmi, ki so primerljive z mogotci, kot je Galaxy S10.

Poleg tretje kamere se zna zgoditi, da bodo svoje nove iPhone opremili z “obratnim brezžičnim polnjenjem”, ki omogoča, da telefon služi kot brezžična polnilna naprava za drug telefon ali dodatke, kot so brezžične slušalke AirPods. Podobno tehonologijo že nudi nov Galaxy S10 – Wireless Power Share.

Tekom leta bo do izida novega modela iPhona zagotovo na dan pricurljajo še več podobnih informacij in predvidevanj. Kako bo dejansko izgledal Applov nov mogotec pa bomo videli jeseni.

Mr. Gizzma zanima:

Če niste zapriseženi Applu, bi kupili nov iPhone 11, če bi vseboval še dodatno kamero, morda celo z ultra-širokokotnim objektivom? In še pomembneje, bi doplačali za najprestižnejše modele, če bodo dodatno kamero imeli le oni? Vam je všeč predviden dizajn novega iPhona s 3 kamerami?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here