Danes so na Samsung “Unpacked” konferenci v Londonu in San Franciscu predstavili novo S serijo Samsungovih pametnih telefonov (hkrati pa tudi Galaxy X, prvi prepogljiv pametni telefon – več o tem v naslednjem članku).

Nova S10 serija bo obeležila deseto obletnico divje uspešnega izbora. Tako kot iPhone X, ki je naznanil deseto obletnico priljubljenega Appleovega pametnega telefona, ne pričakujemo le, da se bo Galaxy S10 ponašal z novim industrijskim dizajnom, ampak tudi s strmim dvigom cene:

  • Samsung Galaxy S10e: začetni nivo S10 s 5,8-palčnim zaslonom, LTE
  • Samsung Galaxy S10: Nadgradnja Galaxy S9 s 6,2-palčnim zaslonom, LTE
  • Samsung Galaxy S10 Plus: nadgradnja Galaxy S9 Plus s 6,44-palčnim zaslonom, LTE

Cena Samsung Galaxy S10 se bo začela pri 899 € za 6GB / 128GB konfiguracijo in se bo povečala na 1.149 € za 8GB / 512GB model.

Skratka, cena Samsung Galaxy S10 je definitivno višja v primerjavi z Galaxy S9 – zato boste morda želeli začeti varčevati.

Galaxy S10 je pravi naslednik modela Samsung Galaxy S9. Tisti, ki so lastniki slednjega, se skoraj gotovo ne bodo premaknili na na S10e, vendar ali je Samsung naredil dovolj, da bo lastnike S9 skušal izsiliti v nadgradnjo svojega telefona?

No, zveni kot Galaxy S10 bo imel ostrejši zaslon kot njegov predhodnik. Samsung Galaxy S10 presega 600 ppi. To je bistveno izboljšanje proti zaslonu Samsunga S9, ki ima ločljivost 570 slikovnih pik na inč.

Zasnova Infinity-O

Nova zasnova Infinity-O zaslona, ​​ki je bila predstavljena med Samsungovo letno konferenco razvijalcev lani, omogoča pametnim telefonom, da imajo skoraj popoln “od roba do roba” dizajn. Infinity-O se izogiba tudi potrebi po zarezi – okroglih izrezih na vrhu zaslona, ​​kot so na iPhone XS, OnePlus 6T in Huawei Mate 20 Pro.

Zvočnik, senzorji bližine in ambienta svetlobe so nameščeni v okvir. Na drugih telefonih Samsung so stisnjeni v ohišje, ali vgrajeni pod Infinity-O zaslonom. Medtem pa je spredaj obrnjena kamera premaknjena v majhno, “O” oblikovano luknjo na zaslonu – zato tudi ime Infinity-O.

Galaxy S10 bosta poganjala procesor Qualcomm SnapDragon 855 ali Exynos 9820, odvisno od trga. Hkrati pa bo Galaxy S10 imel 8 GB RAM-a.

Članek bomo posodabljali s tekočimi informacijami!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here