Govoric je veliko, zato je čas za zgodnji predogled, kaj naj nam bo prineslo leto 2019 v sferi pametnih telefonov.

Večina izdelovalcev pametnih telefonov se je že privadila na letni cikel nadgradenj in že imamo dobro predstavo o tem, kdaj bodo prispeli najbolj pričakovani telefoni leta 2019. O nekaterih napravah vemo več, kot o drugih in ker je še kar nekaj časa pred nekaterimi izdajami, so stvari gotovo podvržene spremembam. Vendar, če vaš zanima neka splošna predstava o tem, kako bo novo leto izgledalo v smislu mobilne tehnologije, berite naprej.

Velik poudarek v letu 2019 bo zagotovo odmik od zarez na telefonih (predvsem za sprednje kamere in zvočnike) in odmik od vsega, kar nas je odvračalo od resnične, celozaslonske izkušnje. Nekateri izdelovalci pametnih telefonov bodo to naredili v celoti na zaslonu, drugi s pametnimi drsnimi mehanizmi, zagotovo pa bodo tudi kakšna presenečenja. Na obzorju so tudi izboljšave na področju zmogljivosti, izboljšave fotoparatov in več. Brez nadaljnjega odlašanja se potopimo v posebnosti najbolj pričakovanih telefonov v letu 2019.

Samsung Galaxy S10 serija telefonov

Samsung bo najverjetneje predstavil tri različice Galaxyja S10 in velika možnost je, da bodo vsi trije modeli prišli z novim zmogljivim sistemskim čipom, kar pomeni, da bi bili ti telefoni veliko hitrejši kot v vodilna serija Android telefonov v letu 2018.

Govorice pravijo, da se pripravljajo kar trije novi telefoni, zato jih razčlenimo enega za drugim:

Cenovno dostopen Galaxy S10 s kodnim imenom »Beyond 0«:

  • 8” ploščat zaslon
  • Stranski bralnik prstnih odtisov
  • Ena hrbtna kamera
  • Ena sprednja kamera

Galaxy S10, s kodnim imenom »Beyond 1«:

  • 1” ukrivljen zaslon
  • Zaslonski bralnik prstnih odtisov
  • Ena sprednja kamera
  • Dve hrbni kameri (redna in telephoto)

Galaxy S10+, s kodnim imenom »Beyond 2«:

  • 44” ukrivljen zaslon
  • Zaslonski bralnik prstnih odtisov
  • Dve sprednji kameri
  • Tri hrbtne kamere (redna, telefoto in širokokotna)

Samsung Flex

Samsung je predstavil svoj prvi zložljivi telefon pod imenom Samsung Flex konec leta 2018 na Samsung Developer konferenci in resnično izgleda kot revolucionarna naprava.

Dizajn, ki ga je Samsung predstavil, vključuje telefone, ki so debelejši od sedanjih pametnih telefonov, vendar ima podobno pravokotno obliko z zaslonom kot tradicionalni telefoni. Vendar, ko se raztegne, razkrije popolnoma nov, ogromen tablični zaslon.

Huawei P30 in P30 Pro

Huawei mogoče ne uspeva v Ameriki, kjer so njihovi telefoni prepovedani, vendar hitro raste po ostalem svetu. Huawei P30 in P30 Pro sta močno pričakovana naslednika serije P20 in pričakujemo, da bosta imela nov sistem za prepoznavanje obrazov + zaslonski bralnik prstnih odtisov, ki ga ima trenutni Mate 20 Pro, hkrati pa bosta imela še nadaljnje izboljšave pri učinkovitosti fotoaparata.

Seveda pričakujemo tudi, da bo serija P30 opremljena z zmogljivim sistemskim čipom Kirin 980. Prav tako se pričakujejo nove različice Huaweijevih modelov, ki izgledajo zelo elegantno in zakaj ne bi imeli še Porschejeve izdaje P30 Pro.

Nokia 9

Konceptna podoba telefona z nešteto zadnjimi kamerami bi se lahko izkazala za resnično v telefonu Nokia 9. Dolgo pričakovana vrnitev blagovne znamke PureView in glavni telefon Nokie bi lahko končno postala resničnost v letu 2019.

Zdi se, da je Nokia dolgo časa delala na tem, zato bi lahko nova generacija 7nm čipov podjetju dala moč, ki jo potrebuje za uresničitev ambicioznih ciljev fotoaparata.

OnePlus

OnePlus je bilo najljubše podjetje ljubiteljev in največjih privržencev sistema Android, ki cenijo zmogljivost in hitrost. Podjetje ima predano ekipi inženirjev, ki delajo izključno na milisekundnem zmanjševanju zaostanja telefona in zagotavljajo, da boste imeli nemoteno in hitro izkušnjo. In doslej se je to izplačalo z rastočo prodajo, priljubljenostjo in zadovoljnimi uporabniki.

Leta 2019 pa upamo, da bo OnePlus končno dvignil zmogljivost fotoaparata na novo raven. To je edino področje, kjer imamo občutek, da zaostajajo za ostalimi proizvajalci telefonov.

Novi iPhoni v letu 2019

Trenutno še nimamo veliko informacij o novih iPhonih, govoric je malo. Pričakujemo pa, da bomo dobili naslednike iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR v istem septemberskem roku kot ponavadi.

Govorice, ki pa krožijo, so vsepovsod. Vsi trije telefoni bodo uporabljali OLED zaslone … ali pa mogoče ne. Ker so modeli dražji, bodo mogoče zgubili podporo 3D Touch … ali morda ne.

Nedavne govorice kažejo, da novi iPhoni v letu 2019 ne bodo dobili podpore za 5G omrežje – torej, če je to nekaj, kar si res želite, morda tega ne boste dobili pri naslednjem iPhonu. Na tej točki pa je vsekakor še prezgodaj, da bi popolnoma verjeli tem poročilom in govoricam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here