Bližamo se izdaji novih Huawei Mate 20 in Mate 20 Pro tabličnih telefonov. Če ste oboževalci velikih ekranov in vzdržljivih baterij, ste prišli na pravo mesto. Tukaj je vse, kar vemo do sedaj o novih Mate 20 in Mate 20 Pro:

Kratko in jedrnato:

  • O čem govorimo? O novih vodilnih tabličnih telefonih Huawei.
  • Kdaj bo izdan? Uradna napoved bo 16. oktobra 2018, zunaj pa bo kmalu zatem.
  • Cena? Sumi se, da več kot 900 €.

Iz serije Huawei Mate izhajajo naprave za produktivnost z velikimi zasloni in vzdržljivimi baterijami.

Prvi model serije Mate 20 – Huawei 20 Lite

To vidimo lahko že pri letošnjem prvem modelu serije Mate 20 – Huawei Mate 20 Lite, predstavljen na konferenci IFA 2018. To je telefon z navpično nameščeno dvojno kamero, s skenerjem prstnih odtisov, v že prepoznavnem stilu Huawei telefonov. Kar se tiče osnovnih specifikacij, poganja Mate 20 Lite Kirin 710 čip, ima 4 GB RAM-a, 64 GB razširljivega prostora za shranjevanje, 6,3 palčni snemalni polni HD + zaslon in 3.750 mAh baterijo z 18 W polnjenjem.

Enlarge

vfcon093114
Huawei Mate 20 Lite

Nestrpno pa pričakujemo še dva modela – Mate 20 in Mate 20 Pro. Leta 2017 je bil Mate 10 Pro eden najboljših telefonov in pričakujemo, da bo letošnja različica dvignila lestvico še nekoliko višje.

Huawei Mate 20 in Mate 20 Pro: Kakšna bo cena?

Če gledamo cene lanskega leta, je osnovni Mate 10 Pro ob izdaji stal 799 € in za naslednika se ne pričakuje, da bo cena bistveno višja. Samsung Galaxy Note 9, ki je največji konkurent Mate 20 Pro, stane bolečih 1,250 €, zato se zdi smiselno, da bo cena Mate 20 Pro nižja.

Huawei Mate 20 in Mate 20 Pro: Izgled?

Lansko leto nas je Mate 10 Pro prijetno presenetil. S širokim naborom barv, lepo zakrivljenim zaslonom in zasnovo brez okvirja bi lahko rekli, da je bil kar supermodel med pametnimi telefoni.

Če je verjeti govoricam, bo Huawei ostal pri zmagovalni formuli. Slike, ki so nedavno pricurljale v javnost, prikazujejo Mate 20 Pro z ukrivljenimi robovi in elegantno vodno zarezo, v kateri je sprednja kamera. Na voljo bo v treh barvah: modri, črni in somrak.

Prikazuje sprednjo vodno zarezo in zadnjo kamero s tremi objektivi, pa tudi skener za prstne odtise na hrbtnem delu telefona, kar kaže, da bo kljub zgodnjim govoricam Mate 20 Pro edini s skenerjem znotraj ekrana.

Za razliko od drugega vodilnega modela, P20 pa bosta imela Mate 20 in Mate 20 Pro namesto vertikalno poravnanih kamer trojno kamero, združeno z bliskavico v kvadratni obliki.

Morda najboljši pogled na izgled telefona Mate 20 poda (še ne potrjeno) uradna tržna slika telefona, vidna spodaj.

Mate 20 in Mate 20 Pro: Kaj je novega?

Ena stvar, ki jo že vemo, je, da bo oba modela poganjal nov čip: Kirin 980, ki je bil pred kratkim predstavljen na konferenci IFA 2018 (poleg Huawei 20 Mate Lite) in je prvi 7 nm procesor za pametne telefone na svetu. To pomeni, da bi morala oba modela imeti še boljšo baterijo kot P20 Pro.

Hkrati naj bi imela oba modela 6.9-palčni zaslon razmerja 18:9. To predstavlja znatno povečanje zaslona (6 palčni) njegovega predhodnika. Če bi bil zaslon še malo večji, ga ne bi mogli klasificirati kot tablični telefon, vendar že kot tablični računalnik.

Mate 20 Pro naj bi konkuriral s svojimi tekmovalci s funkcijami kot sta že prej omenjena trojna hrbtna kamera in skener za prstne odtise znotraj zaslona. Hkrati pa naj bi imel še tehnologijo prepoznavanja obraza. Druge predvidene novosti so še brezžično polnjenje in okrepljena varnost proti prahu in vodi.

Podatki o notranjem pomnilniku in RAM v času pisanja še niso znani, lahko pa se pričakuje, da bomo videli najmanj 6, če ne 8 GB RAM-a in 64 GB prostora v pomnilniku, ki bo seveda razširljiv preko microSD kartice.

Govori se, da naj bi Mate 20 in Mate 20 Pro imela 5,000 mAh baterijo, kar je velik preskok in bi hkrati naredil oba modela vodilna tablična telefona, kar se tiče zmogljivosti baterije. Seveda, če so govorice o 6.9 inčnem zaslonu resnične, potem bomo tako baterijo več kot potrebovali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here