Instagram želi poenostaviti iskanje in sledenje ljudem, ki jih poznate, s funkcijo, ki jo je originalno predstavil Snapchat (ponovno nismo presenečeni).

Nova funkcija, poimenovana nametag, je praktično identična različica Snapchatovega “Snap Code” sistema in prihaja na iOS ter Android.

Svoj nametag lahko najdete na stranskem meniju aplikacije v zgornjem desnem kotu vašega profila.

Vsak nametag prikaže vašo uporabniško ime, ki ga lahko prilagodite s selfiji, stickerji ali emojiji. Skeniranje kode drugega uporabnika (preko kamere znotraj aplikacije) pa vam na ekranu prikaže link do profila in možnost sledenja temu uporabniku.

Instagram upa, da bodo s tem omogočili nevpadljivo izmenjavo podatkov, tako kot je to že pred njim počel Snapchat. Namesto, da bi se ljudje spraševali po svojih vzdevkih, kar bi lahko pripeljalo do nerodnih interakcij med mlajšimi uporabniki, bodo sedaj lahko enostavno skenirali svoje nametage.

Vredno je omeniti, da se ta nova funkcija prikaže v relativno novem stranskem meniju (desni zgornji kot na Instagram profilu). Ta meni vsebuje povezave do shranjenih objav, predlog za nove prijatelje in pa tudi povezavo do Facebooka.

Neuradno se pričakuje, da bo Instagramov novi meni vseboval veliko drugih novih funkcij, ki naj bi povečale interaktivnost aplikacije, hkrati pa še bolj povezovale Instagram s Facebookom. Slednje funkcije so postale nekoliko sporne po odhodu obeh ustanoviteljev Instagrama in poročilih, da Facebook postaja preveč oblasten.

“Back to school” posodobitev

Poleg nametagov je Instagram razkril več o svojih testih nove funkcije šolskih skupnosti, ki bo dovoljevala, da se študentje iste univerze lažje najdejo med seboj. Prvič so o tej funkciji poročali avgusta, omogoča pa ti dodati šolo in diplomsko leto v svoj profil.

Ko si uporabnik doda univerzo na svoj profil, je dodan v direktivo univerze, do katere lahko dostopajo drugi študentje in iščejo profile po letnikih. Katere univerze so bile v prvotnem testu funkcije pa Instagram še ni razkril, ve se samo, da gre za univerze “po celi Ameriki”.

Koncept te funkcije pa je izjemno podoben začetkom Facebooka, ko je bilo socialno omrežje še bazirano znotraj krogov univerz.

Tako kot pri nametag funkciji, ki je tudi del posodobitve “back to school”, Instagram uporablja šolske skupnosti, da bi se približal mlajšim uporabnikom, ki so ciljna skupina Snapchata. Šolske skupnosti omogočajo mlajšim uporabnikom lažje odkrivanje Instagram profilov ljudi, ki jih že poznajo, podobno kot nametagi.

Slediš nam lahko tudi na našem Instagram profilu mr_gizzmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here