Najbolj priljubljeni mobilni operacijski sistem? Android seveda. Splošno znano je, da Android obvladuje več kot 80 % mobilnega trga, a nedavno poročilo StatCounterja nam je postreglo z veliko bolj zanimivo statistiko: Android je prvič v zgodovini tudi najbolj priljubljeni operacijski sistem za povezljivost z internetom. Premagal je celo Windows.
Razlika je sicer zelo majhna in se lahko že v naslednjem četrtletju spremeni (Android za uporabo spleta na vseh napravah uporablja 37,93 % ljudi, medtem ko Windows 37,91 %), a vseeno gre za zgodovinsko prelomnico. Nobeden operacijski sistem od 80ih let dalje namreč še ni premagal Windowsa.

Android premagal WIndows
Raziskava je bila narejena na podlagi 2,5 milijona spletnih strani po celem svetu, ki običajno generirajo okrog 15 milijard ogledov.
Podatek govori o prepričljivosti Androida – slednji leto za letom raste. Velik del rasti je sicer mogoče pripisati državam v razvoju, kjer so mobilne naprave prevladujoč način za brskanje po spletu. Medtem pa prodaja osebnih računalnikov pada že od leta 2012 dalje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here