Dostop do informacij, način spoznavanja ljudi, odnosi z družino in prijatelji … pametni telefoni so korenito spremenili naš vsak dan. Statistike kažejo, da ima kar 91 % ljudi svoj pametni telefon 24/7 na dosegu roke. A le malo uporabnikov pozna nekatere Android trike, ki lahko bistveno olajšajo marsikatero opravilo. Ste morda med njimi? Pred kratkim smo pisali o iPhone trikih, ki jih morate poznati, tokrat pa predstavljamo trike še za Android uporabnike.

1. Pametno odklepanje vašega telefona

Vsekakor je pametno zaščititi vaš telefon z geslom ali vzorcem, a včasih odklepanje postane zelo nadležno. Posebej če ste sami doma in ni v bližini nikogar, ki bi lahko škodoval vašemu telefonu. Za takšne primere si lahko nastavite »Smart Lock«, pametno zaklepanje. Pojdite pod Settings -> Security -> Smart Lock -> Trusted Places in nastavite katere so zaupanja vredne lokacije, kjer vaš telefon za odklepanje ne bo zahteval gesla oziroma vzorca.

grid-cell-17743-1428249795-6

2. Približajte Google Maps z eno roko

Kdaj potrebujete navigacijsko pomoč Google Maps, pa imate prosto zgolj eno roko? (Seveda ne med vožnjo!) Imamo priročno rešitev! Dvakrat tapnite na zaslon in podrsajte po zaslonu navzdol in navzgor za povečanje in pomanjšanje zemljevida. Funkcija je veliko bolj uporabna kot vsi poskusi zoomiranja z dvema prstoma ob hkratnem držanju telefona.

18jacrl913c23gif

3. Naredite back-up neomejenega števila fotografij

Googlova zadnja posodobitev aplikacije za fotografije omogoča priročno funkcijo: naredite lahko back-up neomejenega števila fotografij.
Pojdite pod možnost »Back Up and Sync« in jo zamenjajte v »Back Up«. Aplikacija ima tudi brezplačno orodje za urejanje fotografij.

backup-xxlarge_transjb2h5-khx3trocwdltq1hebgdzua1gku4cv_3-tozfm

4. Preprečite radovednim ljudem (in otrokom) da bi videli preveč

Glede na količino osebnih informacij, ki jih ima vaš telefon, je povsem naravno, da smo nekoliko v skrbeh, kadar ga prepustimo komu drugemu. Funkcija »Screen pinning« pa bo verjetno še posebej všeč vsem staršem, ki dajo telefon pogosto svojim majhnim otrokom, saj lahko z njo enostavno preprečite, da bi otroci ustvarili prevelik račun za telefon ali videli vsebine, ki niso za njihove oči. Funkcijo omogočite v nastavitvah telefona: Settings -> Security -> Screen pinning. Ko imate odprto aplikacijo oziroma vsebino, ki jo želite »pripeti«, s čimer onemogočite brskanje izven te aplikacije, pritisnite »Overview« gumb in pripnite ikono. Pripeti zaslon lahko tudi zavarujete s PIN kodo.

5. Poiščite pesem, ki se predvaja

Odprite Google iskanje in tapnite na ikono mikrofona. Vprašajte: »What is this song?« in vaš telefon bo pričel z analizo predvajane pesmi. Kmalu se vam bodo na zaslonu izpisali podatki o izvajalcu, naslovu pesmi in podatku o albumu, na katerem je bila pesem izdana.

6. Ste izgubili telefon? Google vam lahko pomaga!

Se ne morete spomniti, kje ste pustili svoj telefon? Ne boste verjeli, stric Google vam lahko pomaga tudi pri tem! Vtipkajte »find my phone« v Google na računalniku ali tablici in vaš telefon bo začel zvoniti, da ga lahko enostavno poiščete.
Za aktivacijo funkcije potrebujete Android Device Manager, ki ga lahko obiščete na spletu ali prenesete aplikacijo. V upravitelju preprosto dodate Google račun vašemu telefonu. Če je vaš telefon ukraden, ga lahko s funkcijo tudi enostavno zaklenete ali mu izbrišete vsebino.

where_is_my_phone

7. Preprosto spremenite WI-FI ali druge nastavitve

Kako spremeniti WI-FI povezavo, ki jo trenutno lovi vaš telefon? Seveda lahko obiščete nastavitve in tam ročno spremenite povezavo, a obstaja tudi hitrejši način. S prstom dvakrat podrsajte z vrha zaslona in odprl se vam bo hitri meni. Namesto klika na ikono WI-Fija kliknite na ime povezave in prikazala se vam bodo vsa omrežja, ki so v vašem obsegu.

BONUS – Pozabavajte se s skrito igro

Uporabniki Androidove različice Lollipop in Marshmallow, ste že igrali igro, ki je skrita v nastavitvah telefona? Pojdite pod Settings -> About phone in večkrat tapnite na različico telefona. Čez nekaj sekund se bo čez cel zaslon prikazal Androidov logotip. Ponovno tapnite na logotip in prikazala se vam bo igra! Gre za različico uspešnice Flappy Bird.

screenshot_20151005-164122

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here