iPhone 11 je tu! A ni prišel sam. Sveže pečen “jabolčni zavitek” poleg iPhone 11 modela zajema tudi iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Kako izgledajo ter kakšne novosti so nam pri Applu privoščili, najdeš v nadaljevanju blog zapisa. Brez dolgovezenja – naravnost k bistvu.

iphone 11 serija

Nova kamera – a ne za vse!

Dosedanji modeli Apple telefonov se ponašajo z dokaj solidnimi kamerami, čeprav ne veljajo za telefone z najboljšo kamero na trgu. Pixel 3 in Huawei P30 Pro jih prekašata v vseh pogledih, posebej v slabših svetlobnih pogojih.

V prizadevanju, da svoje naprave na področju mobilne fotografije ponovno porine proti vrhu, Apple z novo serijo predstavlja novo kamero s sistemom treh leč – a le za 2 od 3 modelov nove serije. Izboljšali so tudi sprednjo “selfie” kamero, ki se zdaj ponaša z 12 mega piksli.

Nove kamere sta deležna dražja modela serije – iPhone 11 Pro ter iPhone 11 Pro Max – naslednik iPhone XR modela (iPhone 11) pa se bo moral zadovoljiti z že poznanim sistemom 2 leč. Novost se odraža v temnem kvadratu na hrbtni strani telefona, ki v trikotni formaciji zajema 3 leče, kot smo napovedali v enem izmed prejšnjih blog zapisov.

Dražja modela nove serije Apple telefonov sta tako opremljena s širokokotno lečo, telefoto lečo in ultra-širokokotno lečo. Kaj to pomeni? Uporabniki bomo lahko v eno fotko brez uporabe funkcije panorame zajeli širši pogled.

Baterija – še večja moč

Nova serija Apple telefonov uporabnike razveseljuje z močnejšo baterijo, ki bo čas uporabe povečala za celo uro.

Apple z novo serijo končno prestopa tudi na tehnologijo hitrega polnjenja, telefon pa končno pride s priloženim Apple hitrim polnilcem. Hitro polnjenje smo sicer lahko dosegli že pri prejšnjih modelih, vendar je zahtevalo nakup neoriginalnih delov.

Izjemen dizajn iPhona 11 – svojevrsten, a drugačen

Poleg dokaj podobnega izgleda prejšnjim modelom, je ena najkontroverznejših sprememb v izgledu novih Applovih telefonov zagotovo izgled hrbtne strani – natančneje predela kamere.

Zaradi dodatka tretje leče je bil proizvajalec primoran spremeniti formacijo in izgled izbokline za kamere. Nova serija na hrbtnem delu telefona zajema kvadratno izboklino, ki s svojim izgledom buri reakcije mnogih uporabnikov.

Zaradi izbokline kamere je nekoliko premaknjen tudi Apple logotip, ki zdaj nekoliko bolj priročno nakazuje pozicijo tuljave za brezžično polnjenje telefona.

Omeniti moramo še širok spekter barv, v katerih je mogoče kupiti nove telefone. iPhone 11 bo na voljo v 6 različnih barvah (rumena, mint, bela, črna, rdeča in viola), 11 Pro in Max pa v štirih bolj umirjenih (črna, bela, zlata in olivna).

Tehnične specifikacije iPhone 11 serije

 iPhone 11iPhone 11 MaxiPhone 11R
Velikost zaslona (resolucija)5.8-palčni OLED zaslon (2436 x 1125)6.5-palčni OLED zaslon (2688 x 1242)6.1-palčni LCD (1792 x 828)
ProcesorA13A13A13
RAM6GB6GB4GB
Pomnilnik128GB, 265GB, 512GB128GB, 265GB, 512GB64GB, 265GB, 512GB
Zadnja kameraSistem treh leč, 12 MPSistem treh leč, 12 MPSistem dveh leč, 12 MP
Sprednja kamera12 MP12 MP12 MP
Baterija3190 mAh3500 mAh3110 mAh

Že planiraš nakup? Poskrbi, da bo telefon še dolgo izgledal kot prvi dan!

Če se odločaš za nakup katerega izmed novih Applovih velikanov, svetujemo, da ga kar se da zanesljivo zaščitiš.

Škoda bi bilo, da zanj odšteješ celo premoženje, nato pa ga v trenutku nepazljivosti poškoduješ in svoji denarnici nakoplješ dodatne stroške.

Preglej izbiro dodatne opreme in izbiraj med top ovitki, etuiji in zaščitnimi stekli najnovejše Apple telefone. Naj ostane brez praske tudi po več mesecih (ali letih) uporabe.

Če ti ga je že uspelo uničiti pa naj ti najprej čestitamo, si med prvimi! A nič zato, prinesi ga na Gizzmo.si servis in kmalu bo spet kot nov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here