Izgleda bodo imeli pri Samsungu polne roke dela z izdelavo zaslonov za nove iPhone. Ja, prav ste prebrali, Apple naj bi pri Samsungu naročil 160 milijonov OLED zaslonov, vrednost naročila pa znaša kar 4 milijarde evrov, poroča vir.

Če jim gre verjeti, potem se lahko za ogromnim naročilom skriva le en razlog – novi iPhone 8. Govorice o menjavi LCD za OLED zaslone so letos zelo glasne, čeprav uradne potrditve še vedno ni, saj so pri Applu znani po tem, da na govorice ne odgovarjajo.

Čeprav so se najprej pojavljala ugibanja o tem, da bo nove OLED zaslone dobila zgolj najdražja različica telefona, pa je zaradi masovnega naročila smiselno pričakovati, da bodo OLED zasloni popolnoma nadomestili dosedanje LCD. Apple letno proda okrog 200 milijonov telefonov iPhone, a seveda so med njimi tudi starejši modeli. Zaloga bi torej morala zadostiti celotni letni prodaji novega iPhona 8.

Kaj bo to pomenilo za uporabnike? Zasloni OLED imajo še bolj živahen prikaz barv, pa tudi črna je bolj globoka. Poleg tega zaslon omogoča boljšo vidljivost v zelo svetlih prostorih oz. na prostem.

Očitno Apple za svojo 10. obletnico pripravlja zares revolucionaren telefon. Kaj se nam še obeta?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here