Po precejšnjem polomu LG-jevega telefona G5 so pričakovanja za njegovega naslednika velika. Podjetje LG je že poslalo vabilo na dogodek, ki bo potekal tik pred začetkom svetovnega mobilnega kongresa v Barceloni, in sicer v nedeljo, 26.2.2017, skoraj gotovo pa lahko na njem pričakujemo naslednje veliko razkritje novega premium telefona LG G6.

Vabilo sicer ne razkriva veliko dodatnih informacij, le datum in lokacijo dogodka, a iz njega lahko razberemo še nekaj dodatnih namigov. Fotografija je v obliki telefona, ki jasno nakazuje večji zaslon v razmerju 2:1, kar odpira povsem nove možnosti uporabe in večopravilnosti.

Ogromen, 5,7-inčni zaslon z razmerjem 18:9 in resolucijo 2880×1440 pixlov naj bi bil še lažji, tanjši in bolj odziven na dotik. Kljub neobičajnemu razmerju zaslona si zlahka predstavljamo njegove prednosti. Razdeli se lahko v dva enaka kvadrata, uporabnik pa bi lahko nato uporabljal dve ločeni aplikaciji v dveh ločenih oknih. LG je s tem kratkim videoposnetkom nakazal, v katero smer želijo peljati razvoj novega zaslona, hkrati pa so tudi pojasnili na primeru koledarja. V vodoravnem položaju se bo koledar prikazal v levem delu zaslona, na desni pa bo podrobnejši urnik z vsemi opravki.

Poleg novega zaslona naj bi G6 imel tudi procesor Snapdragon 835 in 6 GB RAM-a, imel pa bo dvojno kamero s 13 MP. Poleg običajne kamere bo zraven še širokokotna leča, podobno pa smo videli že pri modelu G5. Tokrat bo širokokotna kamera imela precej boljšo resolucijo (pri G5 le 8 MP, zdaj 13 MP), kar pomeni, da ne bo več potrebno žrtvovati kvalitete za širši kot zajemanja fotografije.

Tudi sprednja kamera bo imela 100-stopinjski kot zajemanja, kar bi moralo zadoščati za vse skupinske selfije.

Vse kaže, da bo G6 resnično zanimiva pridobitev, več pa bomo videli na nedeljski predstavitvi.

V naši ponudbi pa se že nahaja dodatna oprema za LG G6: ovitki, etuiji, zaščita zaslona ter kabli, polnilci in ostala oprema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here