Home Apple Kako izbrati pravi brezžični polnilec za vaš telefon

Kako izbrati pravi brezžični polnilec za vaš telefon

Brezžično polnjenje

Končno smo dočakali brezžično polnjenje tudi na novih iPhonih. Izjemno priročna funkcija omogoča preprosto odlaganje telefona na polnilno postajo, ki bo »čudežno« napolnila vaš telefon. Apple je za polnjenje novih iPhonov izbral QI, obstoječo tehnologijo magnetne indukcije. To pomeni, da lahko vaš novi iPhone 8 / Plus / X polnite s katerim koli QI-certificiranim polnilcem. Že veste, na kaj morate biti pri izbiri polnilne postaje najbolj pozorni?

Izbira brezžičnega polnilca

Večina brezžičnih polnilcev sodi v kategorijo polnilnih postaj in stojal. Polnilne postaje so lahko primerna izbira za nočne omarice – telefon pred spanjem preprosto odložite na postajo in baterija se bo čez noč napolnila. Če želite imeti zaslon telefona ves čas pred očmi, priporočamo izbiro stojala za brezžično polnjenje.

Oprijem

Zadnje, kar bi želeli pri polnjenju je, da bi vaš telefon ob manjšem tresljaju pri polnjenju zdrsnil s polnilne postaje. Zato se prepričajte, da polnilna postaja nudi dober oprijem. Odličen oprijem in nedrsečo površino omogoča Samsungova polnilna postaja, ki je tudi najbolj prodajan artikel za brezžično polnjenje na gizzmo.si.

Število tuljav

Za polnjenje zadostuje ena induktivna tuljava, a veliko brezžičnih polnilcev jih ima tudi več. Skrivnost ni v hitrejšem polnjenju, ampak v večjem prostoru za odlaganje. Telefon za pričetek polnjenja tako ni potrebno odložiti čisto natančno, pri polnilnih stojalih pa so dodatne tuljave zaželene zaradi različne višine telefonov – več tuljav tako omogoča pravilno povezavo. Priporočamo izbiro brezžične postaje s tremi tuljavami iOttie iON, brezžične polnilne postaje Magic Disc ali brezžičnega polnilnega stojala.

LED indikator polnjenja

Led obroba, ki ponazarja status polnjenja je lahko sicer zelo priročna, a pri tem ne pozabite na polnjenje ponoči. Veliko ljudi močna svetloba ponoči moti. Če ste med njimi tudi vi, se prepričajte, da vaš brezžični polnilec ponoči ne oddaja močne svetlobe.

Moram pri brezžičnem polnjenju odstraniti ovitek?

Ne! Brezžično polnjenje temelji na magnetni indukciji in ne direktnemu kontaktu, zato za pričetek polnjenja običajno zadostuje nekaj milimetrov. To seveda pomeni, da lahko ovitek obdržite na telefonu tudi med polnjenjem.
Če je vaš ovitek silikonski, usnjen ali iz katerega drugega ne-kovinskega materiala pri polnjenju ne bi smelo biti težav.

Polnjenje polnilne postaje

Pri brezžičnem polnjenju se sicer elegantno znebimo kabla med telefonom in polnilno postajo, a seveda se mora polniti tudi postaja, zato potrebujemo kabel in polnilec za polnjenje slednje. Ne pozabite: veliko polnilcev, predvsem cenejših, ob nakupu nima priloženega stenskega polnilca, zato moramo kupiti svojega ali pa postajo polniti na laptopu.

Brezžično polnjenje v avtu

Če niste med srečneži, ki imajo v avtu vgrajeno QI brezžično polnilno postajo, se splača razmisliti o avtomobilskem držalu, ki omogoča QI. Eden takšnih je iOttijevo držalo Easy One Touch. Priročna rešitev je tudi magnetno držalo, ki ga namestite v ventilacijsko režo. Nas je prepričal Nillkinov Car II, ki povrh vsega še izgleda zelo elegantno.

Brezžično polnjenje za starejše modele iPhonov

Če ste se navdušili nad brezžičnim polnjenjem in imate starejše modele iPhonov, potem imamo za vas dobro novico: brezžično polnjene lahko z nekaj dodatki omogočite tudi na vašem telefonu! Kupiti morate le zunanji sprejemnik, ki bo dodal funkcijo, nato pa uporabite katerega izmed zgornjih polnilcev. Priljubljena izbira so brezžični polnilni kompleti Xvida.

Apple AirPower

V prihodnosti bodo v Applu pričeli prodajati Apple AirPower, napravo za polnjenje telefona, slušalk in pametne ure hkrati, ki predstavlja Applovo vizijo brezžičnega polnjenja. Če ne marate čakanja, preverite OmniBolt polnilno postajo, ki omogoča polnjenje iPhona in pametne ure hkrati. Na voljo je v beli in črni barvi.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version