Čiščenje telefona – Kako uničiti milijone bacilov na svojem telefonu?

Pametni telefoni nas danes spremljajo na vsakem koraku. Uporabljamo jih na stranišču, na fitnesu, na polnem javnem prevozu ter ostalih mestih, kjer smo dnevno v stiku z najrazličnejšimi osebami. Roke umiješ in razkužiš. Kaj pa čiščenje telefona?

fitnes bakterije

Nikoli ne veš, kdo prenaša bolezen!

V časih, ko razhajajo bolezni, je treba biti na to še bolj pozoren. Pomisli, koliko javnih površin se dotakneš vsak dan. Kako pogosto dvigneš denar na bankomatu, plačaš s kartico in vtipkaš svojo PIN kodo, pritisneš gumb v dvigalu, ali se dotakneš kljuke na vratih … ? Koliko ljudi se je iste površine dotaknilo pred tabo? Si lahko 100 %, da nihče od teh ne prenaša nalezljive bolezni?

Česar se dotakneš, sčasoma pristane na telefonu

Po dotiku vsake javne površine najbrž na umiješ in razkužiš svojih rok preden se ponovno dotakneš telefona. Bacile tako z rok preneseš na telefon, tega pa kasneje prisloniš na obraz. Veliko staršev telefon celo zaupa svojemu otroku, da se zamoti med čakanjem na kosilo ali večerjo.

Če telefon prenašaš v žepu ali torbici, bakterijam ter virusom zaradi topline in vlage omogočiš popolno okolje za hitro razmnoževanje.

onesnažen telefon v rokah otroka

Dotikanja javnih površin s prsti in prenosa bacilov na kožo se lahko v veliki meri izogneš s pripomočkom ZeroTouch. Gre za pripomoček, ki je posebej oblikovan za enostavno odpiranje vrat, pritiskanje gumbov in uporabo zaslonov na dotik.

Čiščenje telefona z milom ali razkužilom ga uniči

Na tvojem pametnem telefonu se v tem trenutku nahaja tudi do 10-krat več bakterij in virusov kot na povprečni straniščni školjki. Jih res želiš razširiti po svoji koži, domu in po svojih najbližjih?

čiščenje telefona - bakterije na teleofnu

Roke lahko umiješ z milom in z razkužilom poskrbiš, da uničiš bacile, ki so morda ostali na tvoji koži. Kaj pa telefon? Voda in milo ga bosta uničila, alkohol v razkužilu pa lahko dodobra obrabi zaščitne premaze na zunanjosti tvoje naprave.

Zanesljivo in varno čiščenje telefona

K sreči se problematike zavedamo tudi pri gizzmo.si, zato smo v svojo ponudbo vključili pripomočke, ki zanesljivo uničijo bacile in so popolnoma varni za tvoj telefon!

Imenujejo se UV razkuževalnikiGre za priročne “škatlice”, v katere za 15 minut vstaviš svoj telefon. Posebna UV-C tehnologija v tem času uniči več kot 99 % bacilov, ki se na njem nahajajo.

UV razkuževalnik za čiščenje telefona

Enako tehnologijo uporabljajo kirurgi za razkuževanje skalpelov in ostalih medicinskih pripomočkov pred operacijo. UV-C sevanje uniči DNK strukturo bakterij in virusov ter poskrbi, da se nehajo razmnoževati.

Na kup smo zbrali tudi ostale pripomočke za razkuževanje, kot je razkužilo za roke ter čistilni sprej s krpico iz mikrovlaken. Pred kratkim smo prejeli celo razkužilne alkoholne krpice z ravno pravšnjo vsebnostjo alkohola, da uničijo bacile, zaščitnih premazov na telefonu pa ne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here