Evolucija razvoja pametnih telefonov narekuje tempo prihoda novih modelov in dandanes je tempo prehiter za zgolj en članek o prihajajočih novostih. V preostanku poletja in z začetkom jeseni na sceno prihajajo težko pričakovani novi telefoni leta 2020.

Preberi, katere izmed njih najbolj nestrpno pričakujemo mi.

Samsung

S 5. avgustom smo dočakali težko pričakovan Samsungov Unpacked dogodek, kjer so potrdili prihod Samsung Galaxy Z Fold 2 5G in serijo Note 20. Točnih cen in razpoložljivosti novih produktov niso razkrili, zato bomo na dodatne informacije morali počakati do 1. septembra.

Samsung Galaxy Fold 2

Z novim Galaxy Fold 2 bodo v prvi vrsti popravili negativni vidik prvotnega Fold-a. V novo generacijo bodo vključili zunanji, 6,2-palčni zaslon, ki bo pripomogel k uporabnosti telefona tudi, ko je zaprt. Pričakuje se, da bo vodilni telefon s Snapdragonom 865 Plus, s 5G in kamerami Galaxy S20 Plus. Imel bo tudi izboljšano strukturo ultra tankega stekla. Izbiral pa boš lahko med 256 GB in 512 GB pomnilnikom.

Dobra novica za kupce je, da želi Samsung ceno prihajajočega novega telefona držati pod nadzorom. Kljub temu, da gre za prvovrstno napravo bo nova generacija cenejša od izvirne. Predlagane cene se gibljejo v višini 1780$ in 1980$.

V kolikor bo cena zate še vedno previsoka pa naj te razveselimo. Obeta se tudi izzid “Lite” različic za skoraj polovico cene – Galaxy Fold E in Fold Special Edition.

Samsung Galaxy Fold 2
Prikaz Samsung Galaxy Fold 2 (Vir: Pocket-lint, 2020).

Samsung Galaxy Note 20 in Note 20 Ultra

Novi telefoni Note 20 so prevzeli glavne značilnosti Galaxy S20. Od hitrosti 5G podatkov, hitrega osveževanja zaslona s 120Hz do kamer z visoko ločljivostjo. Obljubljajo pa tudi najodpornejše steklo.

Glede na to, da je S Pen glavna značilnost telefona pa ne preseneča, da so predstavil nove funkcije, ki jih vodijo hitrejši odzivni čas pisala. Poleg tega so sedaj omogočili tudi brezžično povezavo z monitorjem, v kolikor zaslon podpira Miracast. Ne glede na izbrano različico bodo na voljo tri barve: Mystic Grey, Mystic Green in Mystic Bronze.

Samsung Galaxy Note 20
Prikaz novega Samsung Galaxy Note 20 (Vir: Tom’s guide, 2020).

Google Pixel 4A (5G) in Pixel 5

Google je lani predstavil cenovno ugodne različice svojih Pixel telefonov, Pixel 3A in 3A XL. Naprave so se za podjetje izkazale kot uspešne, zato tudi letos pričakujemo njihove nadgrajene različice.

Njihovi novi telefoni bodo ponujali dostop do odlične Googlove kamere. Vključena bo sprednja kamera z luknjami in ena kamera na zadnji strani. Predvideva se, da bo Pixel 4A (5G) večji od Pixel 5 in bo imel poli-karbonatno ohišje skupaj z barvnim gumbom za vklop. Kakšne bodo možnosti barv pa trenutno še ostaja skrivnost.

Google je 3. avgusta 2020 že potrdil prihod Pixel 4a in njegove 5G različice v jeseni s ceno 499$.

google Pixel 4A (5G)
Konceptna upodobitev Google Pixel 4A (5G) (Vir: Pocket-lint, 2020).

OnePlus Nord

OnePlus Nord je s Snapdragon 765 in nekaj kompromisi poskrbel, da bo premium OnePlus izkušnja dostopna več uporabnikom. S šestimi kamerami, 5G podporo in ceno pod 500€ velja za več kot dostopno možnost in meša štrene velikanoma Samsung in Apple.

Novi telefoni so že na voljo v Veliki Britaniji in Indiji. Prednaročila pa so na voljo tudi v nekaterih evropskih državah. Ugani kaj? Tudi Slovenija je med njimi.

One Plus Nord
Prikaz OnePlus Nord (Vir: Business Insider,2020).

Sony Xperia Pro

Novi telefoni, novi načini uporabe in nove ciljne publike. Sony je z napovedjo izzida Sony Xperia Pro napovedal vojno Iphone-u. Če uporabljate svoj telefon za snemanje video vsebin, bo ta telefon sigurno prišel na vašo listo želja, saj z njim ciljajo predvsem na profesionalne video snemalce.

Zadaj ima enako postavitev s tremi kamerami in funkcijo kamere Alpha kot Xperia 1 II. Prav tako ima 6,5-palčno razmerje 21:9, 4K OLED zaslon, Qualcommov procesor Snapdragon 865 in 8 GB RAM-a in baterijo 4.000 mAh.

Poleg omenjenega bo Pro imel tudi 512 GB prostora za shranjevanje in vrata HDMI/USB 3.1 za izhod videa. Podpiral bo tako nizkopasovni kot srednje pasovni 5G, kot ga podpira Xperia 1 II, kot tudi hitrejši in višji frekvenčni milimeterski val. Zaradi omenjenih izboljšav pa bo po vsej verjetnosti potrebno seči v žep tudi malo globlje, kot pri njegovi predhodnici.

Novi telefoni za profesionalne video snemalce - Sony Xperia Pro
Konceptna upodobitev Sony Xperia Pro (Vir: PhoneArena.com, 2020).

Asus ROG Phone 3

Telefoni zasnovani posebej za gamer-je, so vse bolj priljubljeni. Nedvomno je na tem področju številka ena Asus, ki je na tej sceni prisoten najdlje. Njihovi novi telefoni ponujajo najboljše specifikacije za igranje iger in vrhunske zaslone, s katerimi zagotovijo neprimerljive seje na mobilnih telefonih.

Pričakuje se, da bo ROG Phone 3 prišel z vrhunskimi lastnostmi, vključno s Snapdragon 865, do 16 GB RAM-a, 6,59-palčnim zaslonom in verjetno s tremi zadnjimi kamerami.

Ne pozabimo tudi na vrhunski dizajn z RGB osvetlitvijo, tako kot pri njegovem predhodniku. Baterija telefona naj bi bila ogromna, domnevno 6.000 mAh. Pričakujemo tudi velik zaslon 120Hz in vtičnico za slušalke, ki jo danes pri večini telefonov pogrešamo.

Novi telefoni za gamer-je - ROG Phone 3
Konceptna upodobitev ROG Phone 3 (Vir: Androidauthority, 2020).

iPhone 12

IPhone 12 in iPhone 12 Pro obljubljata največje spremembe Applove linije do sedaj. Na voljo bodo štirje modeli: iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max.

Videli bomo tudi nov dizajn, ki bo spominjal na ravne robove iPhone 5 in bolj kvadratni videz. Svoje telefone bodo nadgradili tudi s 5G povezljivostjo in novim močnejšim procesorjem A14 Bionic. Pričakujete lahko tudi veliko nadgradnjo fotoaparata in morda 120Hz zaslone za modele Pro.

Iphone 12
Konceptna upodobitev Iphone 12 (Vir: Tom’s guide, 2020).

Če si med tistimi, ki z nakupom nismo morali počakati že v prejšnjem delu leta ali pa načrtuješ nakup v jeseni pa ne pozabi telefon tudi ustrezno zaščititi. Na gizzmo.si najdeš vse, da tvoj nov telefon ostane kot nov tudi v prihodnje.

V kolikor smo pozabili na kakšnega težko pričakovanega tudi s tvoje strani pa nas le pocukaj za rokav.

Viri:

  1. Andronico, M. & Michaels, P. (2020, 6. avgust). Samsung Galaxy Note 20: Release date, price, specs, screen sizes and leaks
  2. Blumenthal, E. (2020, 24. februar). Sony Xperia Pro combines 5G and video camera connectivity for location shoots
  3. CNET. (2020, 2. julij). 8 phones still coming out in 2020: iPhone 12, Galaxy Fold 2, Note 20 and more
  4. Hall, C. (2020, 6. julij). Upcoming phones: The future smartphones of 2020
  5. Hall, C. (2020, 5. avgust). Samsung Galaxy Z Fold 2: Release date, specs, price and features
  6. Hall, C. (2020, 3. avgust). Google Pixel 4a 5G: Release date, rumours, specs and price
  7. Ismail, A. (2020, 13. julij). New iPhone 12 and iPhone 12 Pro: Release date, price, specs and leaks
  8. Rutnik, M. (2020, 21. junij). The best upcoming Android phones of 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here