Najbolj pričakovani telefoni v letu 2020

Že v 2019 smo bili priča izidu super-telefonov, kot so iPhone 11 Pro, Pixel 4, Galaxy S10 in drugi. Kateri bodo najbolj pričakovani telefoni v letu 2020?

Govorice o novih paradnih konjih 2 gigantov pametnih telefonov, Samsung in Apple, poročajo, da naj bi nov Galaxy 11 obljubljal občutno nadgradnjo kamere, iPhone 12 pa naj bi bil prvi Apple, ki podpira 5G. A Apple in Samsung nista edina, ki bosta naslednje leto predstavila novosti.

Moto Razr (januar 2020)

motorola razr - najbolj pričakovani telefoni v letu 2020
Konceptna upodobitev Motorla Razr (vir: Tom’s Guide)

Po skoraj letu govoric so pri Motoroli napovedali izid novega Moto Razr telefona s 6.2-palčnim plastičnim OLED zaslonom. Ja, telefon, ki smo ga pred 15 leti imeli vsi, bo zdaj na voljo v obliki pregibnega telefona z zaslonom na dotik. Za nostalgijo v moderni preobleki bo treba odšteti “le” 1500$.

Razr bo zajemal 2 zaslona: velikega pregibnega na notranji strani in manjšega na zunanji strani, ki bo služil obvestilom, predogledom prejetih sporočil in hitrim selfijem. Kameri pa bosta na zunanjem delu (16-MP) in na vrhu glavnega zaslona na notranjem delu (5-MP).

Samsung Galaxy S11 (začetek 2020)

Samsung Galaxy S11
Konceptna upodobitev Galaxy S11 (vir: CashKaro)

Naslednji med najbolj pričakovanimi telefoni v letu 2020 je Samsungov paradni konj Galaxy S11. Enajsta serija obljublja podporo za 5G omrežje, znatno večje baterije in nov razpored kamer, ki naj bi zajemal eno najmočnejših kamer na pametnih telefonih doslej (sodeč po govoricah 108-MP).

Nastale fotografije bodo še vedno 12-MP, vendar bo kamera 9 točk stisnila v 1 in s tem dosegla občutno kakovostnejšo fotografijo z več podrobnostmi. Seznam zajema še 5X periskopsko kamero, ki bo omogočala čistejše fotografije s povečavo. 11-ta serija pa naj bi nas presenetila tudi z možnostjo snemanja 8K videev.

iPhone 12 (jesen 2020)

iphone 12 telefoni v letu 2020
Konceptna upodobitev iPhone 12 (Vir: phonearena)

Apple 12 naj bi se ponašal z novim dizajnom (ki je podoben iPhone 4) in opustil dizajn iPhone X, ki ga je spremljal zadnja tri leta. Eden od modelov naj bi popolnoma izključil zarezo na vrhu in Applov TrueDepth sistem kamer umestil kar v tanek rob ob ekranu. Nova serija naj bi podpirala tudi 5G omrežje.

Nadgradili naj bi tudi RAM in sicer – dražja modela naj bi imela 6 GB (2 več kot iPhone 11), osnovni model pa naj bi ostal na 4 GB. Ker je do izida 12. serije iPhone še kar nekaj časa pa bomo morali na natančnejše podatke in govorice počakati vsaj do pomladi 2020.

iPhone 9 / SE2 (začetek 2020)

iphone 9
Konceptna upodobitev iPhone 9 / SE2 (Vir: phonearena)

Se še spomniš iPhone SE? Prihaja nov Applov telefon s podobno ceno – najverjetneje bo poimenovan kar iPhone 9.

Kar o njem napovedujejo: izgledal bo kot iPhone 8, imel bo LCD zaslon, imel bo fizični home gumb s čitalcem prstnih odtisov, poganjala pa ga bo najnovejša različica iOS.

Huawei P40 (začetek/sredina 2020)

huawei p40 telefoni v 2020
Konceptna upodobitev Huawei P40 (Vir: phonearena)

Glede na napovedi o specifikacijah na Twitterju bo nov Huaweiev P40 prava pošast. Na zgornji upodobitvi vidimo obrobo kamere ter upognjen zaslon. Na sprednji strani telefona naj bi bili 2 selfie kameri.

Na zadnji strani naj bi bilo 5 leč: 64-MP široka leča, 20-MP ultra-široko lečo, 12-MP telefoto kamero s periskopskim dizajnom, makro kamero in ToF senzor. Telefon naj bi snemal 4K video. Z novo grafensko baterijo in 50W polnilcem naj bi se baterija v le 45min napolnila iz 0% do 100%.

Xiaomi Mi 10 (začetek 2020)

xiaomi mi 10
Konceptna upodobitev Xiaomi Mi 10 (Vir: techadvisor/ScienceAndKnowledge)

Za Xiaomi telefone je znano, da stanejo občutno manj kot najodmevnejši modeli, vseeno pa se ponašajo s primerljivimi specifikacijami. V 2020 naj bi vsi njihovi telefoni (razen najcenejših modelov) podpirali 5G omrežje.

Za model Mi 10 lahko pričakujemo, da bo primerljiv z Galaxy in iPhone telefoni, vključeval pa naj bi kar nekaj novosti v svojem MIUI sistemu. Ob tem bo imel 6.2-palčni AMOLED zaslon in manjšo selfie kamero. Čeprav nekateri poročajo, da naj bi nov Xiaomi imel 64-MP kamero, Na GearBest predvidevajo, da bo Mi 10 zajemal sistem 3 kamer: 45-MP, 12-MP in še ena 12-MP.

Google Pixel 5 (jesen 2020)

google pixel 5 telefoni v 2020
Konceptna upodobitev Google Pixel 5 (Vir: gizbot)

O Google Pixel 5 telefonu še ni veliko znanega. Nekateri pričakujejo močnejšo baterijo – problem, ki je veliko kupcev odvrnil od nakupa prejšnjega modela.

Nobeno presenečenje ni, če bo tudi Pixel 5 podpiral 5G omrežje, saj s k temu nagibajo vsi proizvajalci pametnih telefonov.

Katerikoli telefon izbereš, vedi, da bo na gizzmo.si na voljo vsa potrebna oprema, da bo tvoj telefon še dolgo izgledal kot prvi dan!

Pričakuješ morda tudi ti kak telefon, ki smo ga pozabili izpostaviti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here