Google je začel izpolnjevati eno izmed najbolj pričakovanih obljub s svoje letošnje konference. Za androide je namreč končno omogočena uporaba aplikacije Google Maps tudi brez internetne povezave, uporabniki iOSa pa bodo nanjo žal morali še malce počakati. Aplikacija bo nudila podrobne zemljevide, navigacijo in informacije o izbrani destinaciji (npr. ocene ali delovne čase restavracij) tudi v offline načinu, a potrebne bo nekaj predpriprave. Uporabniki bodo morali preko Wi-Fi-ja prenesti mape želenih območij, ki bodo potem na voljo tudi takrat, ko bo povezava z internetom šibka oz. ne bo obstajala. Količina prenesenih informacij je lahko glede na izbrano območje precej obsežna, zato pri Googlu opozarjajo, da znajo nekateri zemljevidi zasesti precej dragocenega prostora na vašem mobilniku – priporočljivo je torej, da namesto brezglavega prenašanja to funkcijo uporabljate predvsem za kritična območja, za katera veste, da lahko vaši navigaciji povzročajo težave.

Uporaba bo sicer zelo preprosta. V iskalniku lahko poiščete državo, mesto ali območje in nato enostavno pritisnete gumb za shranjevanje.

Novo možnost bodo še posebej cenili tisti, ki se pogosto vozijo po območjih s slabšo internetno pokritostjo, po gozdovih ali goratih območjih, večini pa bo še kako prav prišla tudi na potovanjih.

Pri Googlu pa resnično mislijo na vse, saj se sicer aktivno pripravljajo tudi na nakupovalno praznično sezono. En teden pred vsakim praznikom bo poleg osnovnih informacij trgovin in restavracij zdaj na voljo tudi praznični delovni čas, zaradi česar ne bo več izgovorov za prepozen nakup daril za vaše bližnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here